Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] SIC 越來越難入手, 早買又冇貨, 遲買炒到傻~!

6.1/6.2魚 都得嫁=]
今天終於有人會承認一件貨賺2魚了,甚至多過2魚了!!
個問題未係d店舖賣得貴,但是仲成日話無錢賺,
比左 ...
xoxokin 發表於 31-3-2010 09:15 AM

傻啦!大家位置唔同做法同想法唔同,買家要平,低,而賣家要賺,正常喎!
買賣是睇供求麻!賣家睇件貨有銷路, 不斷提高價, 又不斷有人買, 你話有錢邊個唔賺呀!正因唔係件件貨有利錢, 所以佢哋一定賺盡啦!人哋是做生意的, 我哋為興趣的!
又怪得邊個?!
你話仲要黑哂面, 但都有人幫襯佢喎!你試下佢拍哂蚊,佢見有客咪會"十"熟狗頭咁囉.
正如有ching六字頭話好價,買, 咁有咩理由個價會落先!好似買樓,買股票咁, 個個人心裡接受價唔同. 其實玩具係俾人玩貴的,如果件貨無銷路,又剩大把貨, 咪跳樓價囖,再唔係跳崖添!
所以sic我都唔買囖!玩第樣(shf), 但現在又好似sic 咁了......又玩第二樣,,,,,
係bandai cut定水記cut呀..........
iorik 發表於 27-3-2010 06:24 PM

邊度有咁多CUT單......(奸商藉口)
錯,,係賭經有云:早買早享受 遲買洩兩舊
神風的清響聲 發表於 28-3-2010 11:22 PM

早買和遲買我都是一樣,買番來擺....都冇乜點享受過:DD:DD
早買和遲買我都是一樣,買番來擺....都冇乜點享受過
ekim11 發表於 8-4-2010 08:02 PM

其實太貴就唔買喇。

油佢啦。
回復 62# Andrew!!

X2 玩具本身是一種賺錢工具

:74:大家有d野可能忽略左笨大及店鋪都係商業機構, 商業機構就只會有一個目的, 就係用不同的商業手法去賺最多的錢, 可以一時薄利多銷, 一時善價而沽, 作為消費者都係呢句買定唔買, 我依家就決定唔屈服啦!:!
邊度有咁多CUT單......(奸商藉口)
ekim11 發表於 8-4-2010 08:01 PM

:74: 無奸不成商呀 !
毓民MKII 發表於 9-4-2010 02:44

wow