Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] SIC 越來越難入手, 早買又冇貨, 遲買炒到傻~!

頭像被屏蔽
笨大玩唔謝你, 但係你玩謝我地
個炒價越推越高, 真係窮D都唔駛玩

利益申報: 我唔玩sic

回復 17# sdmiracle

邊關我事~! 我邊度玩得謝人OY~!
我只覺得入的價都係6頭算係冇俾笨大玩謝咁姐~! 別太過敏~!
回復  sdmiracle

邊關我事~! 我邊度玩得謝人OY~!
我只覺得入的價都係6頭算係冇俾笨大咁姐~! 別太過敏 ...
潮流特駒 發表於 29-3-2010 01:43 AM

你真係覺得6字頭一盒SIC合理? 想當年我見blade arm arm出2字尾我都嫌貴
唉....當年一層樓都係20萬:45:回望過去係無用....嫌貴就唔買就得!

你真係覺得6字頭一盒SIC合理? 想當年我見blade arm arm出2字尾我都嫌貴
sdmiracle 發表於 29-3-2010 10:31 AM

其實我當年試過!%)入全新響鬼sic...住事不再~
sic, 願他日有緣 (價啱) 再聚, 阿門!:o
話就話少貨cut,但間間鋪都5-6隻係度擺
回復 19# sdmiracle

唔知你係咪好耐冇買sic, 最近單體不嬲賣4字, 兩體5字左右, vol.53 一盒四變, 之前訂都要 55-58, 我冇預訂底下又加上cut貨, 我的朋友幾個都要7字入貨, 6頭入我真係覺合理~! 其實想入又有能力咪入手~! 我20年的玩具路就係咁行出來, 亦會咁行落去~!
回復 21# takeshi

that's really true, brother~!:$
sic, 願他日有緣 (價啱) 再聚, 阿門!
roystoy 發表於 29-3-2010 11:40 AM

x 2
回復  sdmiracle

唔知你係咪好耐冇買sic, 最近單體不嬲賣4字, 兩體5字左右, vol.53 一盒四變, 之前訂都 ...
潮流特駒 發表於 29-3-2010 12:37 PM

我都話我無玩開SIC
點解最近SIC會賣到4字一隻係合理? 之前隻Blade都係2字尾
係咪品質上升左? 唔係 係咪成本貴左? 都唔係
係Bandai靜靜地升價, 鋪頭靜靜地升價

就係多左好多"有能力"既人, 貴少少無所謂, 再貴少少又無所謂
Bandai 就係知就算幾貴你地都會買, 先至搞到依家個價咁痴線
照我睇你下20年既玩具路會越黎越難行
頭像被屏蔽
今曰行灣仔,九龍城,旺角,最平^@)真係唔知點買落手
我都話我無玩開SIC
點解最近SIC會賣到4字一隻係合理? 之前隻Blade都係2字尾
係咪品質上升左? 唔係 係咪 ...
sdmiracle 發表於 29-3-2010 06:28 PM

同意師兄講法,這樣下去只會助長抄風