Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] SIC 越來越難入手, 早買又冇貨, 遲買炒到傻~!

錯,係早買早享受,唔買慳六舊。

我自己以前買的sic,買番來玩十幾分鐘就擺埋,正好係個機會cut咗呢條line.

錯,,係賭經有云:早買早享受 遲買洩兩舊
神風的清響聲 發表於 28-3-2010 11:22 PM
sic本身特色就係好似一隻初哥造出黎既玩具咁,d油好似求其上既咁,而家重要咁貴,真係唔想玩....
我之前都一出就買,當時咪2百幾,唔數吓都唔知都有成4X隻,我比個櫃你地睇吓.......而家真係唔想玩.......

我好中意拉打
以前买sic系因为价格合理,造型掂
依家个价太离谱,直逼12",咁我不如买12"好过
bandai,真是睬你都傻

sic本身特色就係好似一隻初哥造出黎既玩具咁,d油好似求其上既咁,而家重要咁貴,真係唔想玩....
我之前都一出 ...
neo.L 發表於 2010-4-1 03:55

咁d qc又无咁差~~~以前我都是一出就买,依家见到个价真是无晒胃口~~
回復 45# jetman_black

0甘下次sic 54笨大行貨批價出街都係大約3.6魚到set了建議價4.8魚,
唔知笨大佢會唔會cut單呢.
希望d鋪賺到2魚啦,如果唔係d鋪又話無錢賺了...............
回復 49# xoxokin

:36:
和sic這段情在好久之前已經斬斷.
家下唔係件件貨都賺二魚牙
jetman_black 發表於 1-4-2010 01:21 AM

跟據最基本既經濟學, 計任何野應該係用百分率
賣盒蛋一樣,賣合金都一樣
頭像被屏蔽
玩SIC年代已過去了:38:
SHF經濟得多:44:
玩SIC年代已過去了
SHF經濟得多
ekim11 發表於 4-4-2010 08:48 PM

But total amount spend each month is bigger for SHF, 因為SIC係大約1個月1隻(計埋限定), average 1個月買 $500-600, 但SHF就1 個月出4-5隻(計埋限定), average 1個月都要買 $1000.
But total amount spend each month is bigger for SHF, 因為SIC係大約1個月1隻(計埋限定), aver ...
skyline34 發表於 4-4-2010 09:10 PM

你這樣說也有道理,不過以一般正常價一隻SHF(不包括限定),至小還沒聽過什么CUT單之頪問題:67:
PS....呢度SHF的POST是多過SIC
回復 57# ekim11

:67:
希望啲shf普通版第日唔會咁....
好幾日無人報53,,,anyone can tell me??
低過6魚請pm 我,,感激不盡/.\