Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 雞旺奇遇 人渣奸商 大話西遊 升東擊西 假貨當真貨賣 還扮作受害

關閉 [複製鏈接]
對你的遭遇心感同情.
你不如去找消委吧 。TD網友都幫不到你。
客觀地說, 我們只知道事件的一面,
另一邊不知情,就此立論人家黑店奸商有欠公允。

但你開個連結出來就知道一個事實,
你拍賣記錄有待改善喎...

都係那句, 找消委吧

回復 74# charming
好彩睇到你地講佢個account, 同埋知道邊間鋪, 大約都知發生什麼事, 真係旁觀者清, 我諗大家都要清楚事件 ...
mankind 發表於 30-3-2010 04:16 PM

其實好難清楚佢同某間鋪頭既對話內容...
但知道個間野一定賣既唔係日版...
但係入面發生咩事只有當事人先知...

以下內容係同樓主講...
而呢個價錢買到日版根本冇可能啦...
或者樓主又會話人地1蚊起BID...
老實講...
BID野事前一定要問清問楚...
最好就自己出去行下睇下點分日版定係內地A貨...
公說公有理, 婆說婆有理.....不過個間野都唔係好人, 我都領過耶:31:

回復 77# chak1017

其實我井沒有得到什麼實質的損失,只不過睇唔過呢間野個賣主玩誤導(指鹿為馬),還要給人假像設有退款服務這回事於交易後借其淹飾,博取買家信任而完成這次交易,最後還要扮作受害者,歪曲事實真相.終歸,他究竟是在買正貨或是a貨及誤導成份與否,從他在老虎拍賣場作出低劣的回覆已一清二楚,不由我亂講.相信明智的大大是用眼睛去看事實真相而并不是用耳朵去聽,對嗎!
繼續聲討:53:
繼續聲討....繼續聲討....繼續聲討:53::53:

原來賊喊捉賊,摸人籮友者正是方唐鏡本人也.............
真係好笑, 右下角連證紙都無,仲敢話係日版。呢d 平價老翻pvc 係有行街sales。專係搵d 細鋪、資金唔多既老闆埋手,我都見過兩次,把口真係好得,講到九九成相似,平入高出,穩賺無賠......簡直令人作嘔。但係正貨手工都真係差o左,宜家可謂真假難分。

信和一樓格仔鋪 (孤注對面, 也虎有戶口,小心)
深水土步 精品(其實成條街都有賣,除o左關東店)
階旺 地庫兼賣動畫dvd
階旺 1樓白頭佬 (貨假人臭串)
階旺 1樓格仔 (有傳白頭佬係股東)
階旺 2多拉a夢 (近年無賣, 不過早年就熟客都扼)
階旺 3樓 (由兆萬地庫過來, 專賣假pvc及米奇貨,但侍客態度超好)
既然樓主睇唔過眼呢間野個賣主玩誤導、賣假0野,點解唔去海關及消費者委員會舉報,
一味0係度聲討聲討。有用嗎?!既然樓主0甘有正義感0甘熱血,點解唔做D實質行動,
剩係識坐0係屋企對住電腦打幾隻字"聲討聲討"
頭像被屏蔽
估唔到除左政客靠煽勳來達到自己目的,連玩玩具都有尼D人!!

回復 85# 胡勒奇

你又知道我冇做到呢一點 ?:36:可能我真係冇做又或者唔敢做呢,係咪:75:
真係好笑, 右下角連證紙都無,仲敢話係日版。呢d 平價老翻pvc 係有行街sales。專係搵d 細鋪、資金唔多既老闆 ...
harrykit 發表於 31-3-2010 07:07 AM

我想問雞旺3樓個間係賣咩野為主???
唔會係賣one piece野掛???
因為我成日幫襯...
不過 雞旺買玩具一向都係咁架喇, 通常我都做定功課先去買o野 ,

成個旺角最危險既地方就係雞旺 .......
個人認為不是當事人不方便作出評論
熟是熟非只有買賣雙方先知
最後強帖留名:43: