Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 雞旺奇遇 人渣奸商 大話西遊 升東擊西 假貨當真貨賣 還扮作受害

關閉 [複製鏈接]
請問咩係 "寶長"?
movie_arms 發表於 29-3-2010 03:11 PM

sorry, 打錯字, 應該係"保長"

「保長」,是古代為了管理人口戶籍,在農村社區間設立的一種制度。實際運作大概是十戶為一甲,而十甲則為一保。設有甲長、保長,負責管理治安,人口遷徙等運作。
久而久之發展出一句「一時唔偷雞就做保長」,來形容人平日偷雞摸狗,不做好事,難得一日無錯,便跳出來說三道四地敎訓人。說人其身不正,却喜歡管教人
請問咩係 "寶長"?
movie_arms 發表於 29/3/2010 03:11 PM

佢打錯字姐
明咪得low
不過都要糾正佢
support!
地庫那間還好, 我們看其價錢還可以立即知道真假, 但樓主提到那間用如此的銷售手法實在要不得.
話說兩間舖的假貨未免真的太多了...
what the 拂ing shop..... :53:
what the 拂ing shop.....
kingeltshan 發表於 29-3-2010 04:35 PM

已經講得好明顯喇喎,佢主要賣美版玩具,鋪面入面亂過亂葬岡.

雞旺商場103      , 幫趁佢實死無生
已經講得好明顯喇喎,佢主要賣美版玩具,鋪面入面亂過亂葬岡.

雞旺商場103      , 幫趁佢實死無生
charming 發表於 29/3/2010 05:09 PM

我諗佢唔係問緊問題:36:
回復 38# 玩具Kenny

係喎,果句係形容詞黎喎
謝謝各位大大的發言,我會繼續聲討呢件事,
既然,賣方都敢做唔敢認咁任性, 我跟 !   再大一大佢!
謝謝各位大大的發言,我會繼續聲討呢件事,
既然,賣方都敢做唔敢認咁任性, 我跟 !   再大一大佢!
charming 發表於 29-3-2010 08:07 PM

哈姆太郎 = 倉鼠長男
你應該明既
雞旺,,自從去左頭幾次後,,基本唔係好有moon都唔入去行,,又窄,,又舊式,,想要既野往往係其他信我一帶先有,,
評分高不等於老實,係「意見�回復」講出實情我認為巳經夠,分數不算甚麼啊
A terrible experience!!!:56:
一針見血
不過佢有D負平都幾搞野
有D Bid左幾個月後先留下評分
唔知有冇比人cut左

但睇返 ...
玩具Kenny 發表於 29-3-2010 02:54 PM

搵唔到既 @@ 邊到呀  ?? thx
我都係"二手玩具"度奶野, 買左隻sic 牙狼轟天, 返到屋企無位擺, 放左幾個月先開黎玩, 點知隻馬腳係斷既, 都費事打返比佢換, 實唔認數,

另外, 我有間野d 定價全部都係搵水魚價, 二手野, 一手價錢, 當人白痴