Toysdaily 玩具日報

魔裝機神, 強勢復活~~~~P. 2有少少背境介紹

玩第三次超級機械人大戰真係同去地獄無分別,

敵人一見你無hp, 佢之後lock 住你來打, 一定要打死你為止.  ...
馬仔 發表於 17-3-2010 05:53 PM

最可怕係大佬既射程超遠,達14步/格。
而你二回行動用埋加速先可能衝到過去,但差唔多所有機都可以一炮死…
而佢地就最少都識擋光學武器…
仲要坐係個回覆hp20%既基地度…
當最後四部大佬坐哂係度…真係打到想死。

[quote]WOW~~~~
5月27, 好快就到~~~~~(廣告時間, 我

恭喜恭喜,另外收到你mail了,多謝多謝。:77:
impact同compact唔係得一個男主角,而係雙主角一男一女.一部近攻一部遠攻.
impact同compact可以話係開創 ...
強襲 發表於 17-3-2010 06:00 PM

個女 即係 e姐? (小白騎)
佢女主角 但都係一齊計 0既時候我當配角咋 :oh:
我最鐘意都係 真實系0既性能 超級系0既力量  ------- 多蒙 + 神高達 :he:
玩第三次超級機械人大戰真係同去地獄無分別,

敵人一見你無hp, 佢之後lock 住你來打, 一定要打死你為止.  ...
馬仔 發表於 17-3-2010 05:53 PM

重有最難頂係 第一次出 舊機
三一 變型一次 一個型態 就睇一次變身
用一個控制員 精神 都要變一次身 你話幾耐玩以前:he:
重有最難頂係 第一次出 舊機
三一 變型一次 一個型態 就睇一次變身
用一個控制員 精神 都要變一次身  ...
分手勿語仔 發表於 18-3-2010 10:26 AM

重有呀, V型同禽獸機神可以分離, 作個別機體控制~~~~~
我第一次聽人講 f同 f完結編唔太難
反而 og/og2 難 =.=
老實講 og/og2 或者新出果d機戰 本身設定我地 ...
分手勿語仔 發表於 15-3-2010 08:51

由於我無玩過機戰f,
我覺得最難的就是GBA的OG和OG2了,
機戰W大概是最易的了~~
由於我無玩過機戰f,
我覺得最難的就是GBA的OG和OG2了,
機戰W大概是最易的了~~
cybaster 發表於 18-3-2010 11:24 PM

會唔會都係好似強襲兄 咁升左去d 攻擊力 之類果d到:?
攪到過唔到 :?
會唔會都係好似強襲兄 咁升左去d 攻擊力 之類果d到
攪到過唔到
分手勿語仔 發表於 19-3-2010 09:46

Both OG and OG2 have been finsihed~~:shy:
會唔會都係好似強襲兄 咁升左去d 攻擊力 之類果d到
攪到過唔到
分手勿語仔 發表於 19-3-2010 09:46 AM

我都唔係只係加攻擊力,第一次打個時加得好平均o下.係第二次個時,加攻擊力多o的,不過二次都係唔得.
打第二個時聽人講用sp回復好有用,之後加左幾個角色都有sp回復,但係都好似冇咩用.
我都唔係只係加攻擊力,第一次打個時加得好平均o下.係第二次個時,加攻擊力多o的,不過二次都係唔得.
打第 ...
強襲 發表於 19-3-2010 10:48 AM

比你簡單0既打法
第1樣 入0既技能 sp回復
第2樣 入0既 130氣力 加成
第3樣 之後 係 射擊/格鬥 專用技能 (射擊射程 /格鬥移動力)/最好有曬2個
如果有多0既 轉下 集中力 之後
再爆埋先加下d 射擊 /格鬥 就樣玩 包你係玩d電腦
提示 如果 og2 想更易爆機 (記得拿埋隱藏機 (紅百舌)
咁0既話 所有大佬都只有等死:he:
打第 ...
強襲 發表於 19-3-2010 10:48

sp回復 must learn,
After Masaki learn this, every turn can use 集中 for free,
even in last stage, no enemy can hit cybaster~~~~
比你簡單0既打法
第1樣 入0既技能 sp回復
第2樣 入0既 130氣力 加成
第3樣 之後 係 射擊/格鬥 專用技 ...
分手勿語仔 發表於 19-3-2010 02:35 PM

THANKS!不過我多數唔會玩返.
OG2爆左LA!好正常禁爆左機,冇咩特別,可能係我方太多強機!
THANKS!不過我多數唔會玩返.
OG2爆左LA!好正常禁爆左機,冇咩特別,可能係我方太多強機!
強襲 發表於 19-3-2010 04:08 PM

og2 有少少屈都 過萬攻擊力 :he:
PS2版的OG2同GBA版的OG1,2 有無大分別?  PS2有得改PP, GBA版有無??

話說, GBA版玩了兩ROUND, 發覺好X難, 所以無玩, 之後PS2出左, 感覺易啲啲........
好懷念伊廸安支9999炮~~~:DD