Toysdaily 玩具日報

魔裝機神, 強勢復活~~~~P. 2有少少背境介紹

斯洛哥唔算強,係到奧津同聖戰士o的bossla!
奧津又格劍又光學防衛又map,聖戰士o的boss又格劍又光學防衛 ...
強襲 發表於 16-3-2010 04:44 PM

我果時係 煲 lv 的
唔用精神...你唔會唔知道 過版時
盛餘 sp * 2  = 妮關 extra 升lv exp掛 :?
我果時斷空我到上到差唔多70嫁 :he:
唯有係咁 sl囉 ccc
奧拿戰士係幾勁...但都係勁唔掛我地 sl大法 + 高攻高命中0既多蒙:34:(有超級系攻0既人黎計呀)
所以你地全部都無試過唔可以用SL大法既悲慘…
真係睇住無得還手,睇住佢格我d技,真係心都寒埋。
一入戰艦 ...
原罪 發表於 17-3-2010 01:56 AM

原師傳原來都岩機戰:@
點解無得 sl大法
你想挑戰下次挑我比你玩一關我暫時都過唔到0既機戰關你玩 :he:
機戰 ex (隱藏) 白河愁 路線 其中一版=.="
提示 : 敵機 4-5隻 ,隻隻都2回行動 2招會ko我地任何人(愁除外)
我地打佢 10招-14招左右先死一隻
另外 古拉遜 好似用得幾次添招 最勁果招 :o
搵人教我玩 :sad:
我果時係 煲 lv 的
唔用精神...你唔會唔知道 過版時
盛餘 sp * 2  = 妮關 extra 升lv exp掛
我果 ...
分手勿語仔 發表於 17-3-2010 08:48 AM

我知過版sp * 2 = exp,但係我唔多理,總之要用就用.
我知過版sp * 2 = exp,但係我唔多理,總之要用就用.
強襲 發表於 17-3-2010 10:02 AM

強襲兄, 昨晚玩impact新一話, 嗰話個名係"強襲", 我即刻捻起你~~~~~~
強襲兄, 昨晚玩impact新一話, 嗰話個名係"強襲", 我即刻捻起你~~~~~~
Quentin 發表於 17-3-2010 10:45 AM

雖然我冇玩過impact,但係聽人講好似幾難下.
講開impact,禁多部OG機,最鐘意就係古鉃同古鉃巨神,真係超型.
雖然我冇玩過impact,但係聽人講好似幾難下.
講開impact,禁多部OG機,最鐘意就係古鉃同古鉃 ...
強襲 發表於 17-3-2010 11:31 AM

難架~~~~不過無你哋上面講嗰啲舊機戰咁難, 你唔嫌load得慢同有時間, 可以挑戰一下~~~~~

古鐵型, 再配南部嚮介, 真係型爆~~~~~~~

不過我過份啲, OG我有好多愛機~~~~~~龍虎王, 虎龍王, 零式, 異變三式........實在太多了~~~~~~
難架~~~~不過無你哋上面講嗰啲舊機戰咁難, 你唔嫌load得慢同有時間, 可以挑戰一下~~ ...
Quentin 發表於 17-3-2010 01:13 PM

部PS2都借左比人,應該都唔會攞返.而且load太慢就唔好la!
而且隻NEO同OG SAGA EXCEED都未爆機.NEO好似仲有10話爆,OG SAGA剛剛齊人.
兩隻爆曬隻魔裝都差唔多時候出.
部PS2都借左比人,應該都唔會攞返.而且load太慢就唔好la!
而且隻NEO同OG SAGA EXCEED都未爆機.NE ...
強襲 發表於 17-3-2010 02:03 PM

WOW~~~~
5月27, 好快就到~~~~~(廣告時間, 我嗰時已經係第二任爸爸了~~~~~
WOW~~~~
5月27, 好快就到~~~~~(廣告時間, 我嗰時已經係第二任爸爸了~~~~~
Quentin 發表於 17-3-2010 03:21 PM

おめでとうございます!
我反正咁多個 OG 主力男主角最唔鐘意 響介:DD
其實inpact 好似係 COMPART(唔知係咪咁串) 3部 搵笨天俄 0既合成的
未玩....主要係因為得一個男主角 就係響介 :o
我連 機戰 z 都未玩呀:oh:
玩第三次超級機械人大戰真係同去地獄無分別,

敵人一見你無hp, 佢之後lock 住你來打, 一定要打死你為止.

就算用金手指都好難玩下...............:53:
:80:都係psp出好d, nds無配音...........

有PV LA!
強襲 發表於 12-3-2010 08:29 PM
我反正咁多個 OG 主力男主角最唔鐘意 響介
其實inpact 好似係 COMPART(唔知係咪咁串) 3部 搵笨天 ...
分手勿語仔 發表於 17-3-2010 04:41 PM

impact同compact唔係得一個男主角,而係雙主角一男一女.一部近攻一部遠攻.
impact同compact可以話係開創先河,之前o的機戰多數比一部super(近)一部real(遠)你揀,用得一部,但係佢就一次過滿足曬兩個願望(近遠,互保長短).

睇黎分手勿語仔兄應該係用real係既人.
仲記起, 當年隻魔裝機神係唔可以用碟玩, 一定要買原裝帶,

我記得當年一出, 呢盒野賣過千................:70:

後來跌到7百幾先同大老夾份買一盒, 想起都肉赤............:79:
仲有兩個月...掘番出o黎回憶下...雖然電池無電o吾可以save...

當年要薵期先入到...無記錯[魔裝]係第一隻加入配音o既機戰(map砲only)...