Toysdaily 玩具日報

魔裝機神, 強勢復活~~~~P. 2有少少背境介紹

我第一次聽人講 f同 f完結編唔太難
反而 og/og2 難 =.=
老實講 og/og2 或者新出果d機戰 本身設定我地 ...
分手勿語仔 發表於 15-3-2010 08:51 AM

f同f完結編都係ss版.
講真有神高達/聖戰士/重戰機係到,而一敵百.又有eva/帝皇e o的無敵肉盾.佢地上到前線都好少會死.
成隻game最煩就係打boss同重戰機o的放map卒仔,真係左計右計.

我冇講适gba隻og難過 f同 f完結編,只係我打左2次,最後個版個boss都打唔到,第一次我o的pp集中加左係命中回避防衛,去到最後個版出事.
第二次集中加響攻擊力,之後又係唔得.最後放棄.可能係我加pp有問題.
漏左故事同人設都改左既TV版魔裝機神,遠藤正明唱那首,都超熱血,好聽。不過套野唔好睇。
呢d歌 ...
原罪 發表於 13-3-2010 04:37 AM

我啱啱記起"TV版魔裝機神", 嗰套拖得好長(悶~~~~~:die: :die: , 不過如你所講, 遠藤正明唱嗰首OP"戦士よ、起ち上がれ ! "勁正經熱血囉, 你要唔要, 要就PM或MSN我啦~~~~~
講真有神高達/聖戰士/重戰機係到,而一敵百.又有eva/帝皇e o的無敵肉盾.佢地上到前 ...
強襲 發表於 15-3-2010 03:25 PM

PS1無F編?? 得SS先有??
PS1無F編?? 得SS先有??
Quentin 發表於 15-3-2010 03:55 PM

唔係.ps同ss都有 f同f完結編.
我係回答分手勿語仔,問我打咩版.
唔係.ps同ss都有 f同f完結編.
我係回答分手勿語仔,問我打咩版.
強襲 發表於 15-3-2010 04:43 PM

o我~~~~~

那麼, 我要繼續努力搵F了~~~~~
我希望快d可以係360玩到新機戰~~~:DD
oooh I played through this game 3 times back then~!:D
臨.冰.鬥.者.皆.陣.烈.在.前~~!! 火風青雲劍~!!:*

btw. I think SRW3 is the hardest I've ever play so far... :60:
oh it should be 兵 not 冰.... :ice:
講真有神高達/聖戰士/重戰機係到,而一敵百.又有eva/帝皇e o的無敵肉盾.佢地上到前 ...
強襲 發表於 15-3-2010 03:25 PM

永遠難忘 斯洛哥 切X 9LV NT 9LV =.=
我打佢唔到 佢打中我我即死
SL大法:he:
SL大法
分手勿語仔 發表於 16-3-2010 11:26 AM

聽聞S &L大法, 燒左好多機, 尤其是超任嗰時.....
http://www.suparobo.jp/index.html

官網update左, 不過係多左PV咁大把∼∼∼∼∼
SL大法
分手勿語仔 發表於 16-3-2010 11:26 AM

斯洛哥唔算強,係到奧津同聖戰士o的bossla!
奧津又格劍又光學防衛又map,聖戰士o的boss又格劍又光學防衛又分身又巨大化.
不過我多數都係用三一,鉃甲個o的超級系打(必中加熱血冇得避),所以冇咩事.
如果用真實系同佢地打,真係唔佑要用幾多次SL大法.
我啱啱記起"TV版魔裝機神", 嗰套拖得好長(悶~~~~~  , 不過如你所講, 遠藤 ...
Quentin 發表於 15-3-2010 03:53 PM

:35:要~~~

所以你地全部都無試過唔可以用SL大法既悲慘…
真係睇住無得還手,睇住佢格我d技,真係心都寒埋。
一入戰艦補血同埋逃…又扣氣力…
得真實系new高達,及Z可以一拚…點知加美由條死仔,98%都可以打唔中人,人地5%還擊…
佢就搶住接…佢估自己係樑仔呀?退縮炮黎架!

而且當日係第一次打機戰,d LV升得太平均,所以隻隻都唔夠強…又好多精神指令未用得好…
唉~經過磨練之後,真係唔覺可以用SL大法既機戰,可以難成點。
gb既第一次機戰唔計啦。
所以你地全部都無試過唔可以用SL大法既悲慘…
真係睇住無得還手,睇住佢格我d技,真係心都寒埋。
一入戰艦 ...
原罪 發表於 17-3-2010 01:56 AM

SL大法都唔係大曬!就好似F同F完結編o的boss,隻隻都係到一定HP就走人,你係唔夠攻擊力就唔夠,你SL幾多次都係一樣.
仲有宜家有回避疲勞,SL都已經冇咩用,最終都係會變成100%