Toysdaily 玩具日報

查看: 35101|回復: 71

[玩具報告] 戰士高廸安

今年最後一日上網~~~同大家講聲新年快樂先 :65:
終於都入左隻高廸安~~~本來冇打算入~~~咁啱有日經過肥趣~~~~發覺實物比官圖靚好多~~~所以即訂 :handshake:

戰士高廸安全73集~~~可惜小時剪下的文章(tvb周刊)搵唔番~~~~唔係可以同大家講下劇情同人物介紹~~~~:79:

以下圖片是黑靈豹~~~而另一個可能好多大大都未必知~~~佢就係高廸安個家姐高思慧(有錯請更正 :55: )~~~由於一直找不到高廸安~~~所以由家姐著保護衣駕駛~~~~雖然打勝~~~但換來卻是受傷收場 :52:

高廸安 結合 陰陽主体 ~~~ 可動接近0 :79: ~~~ 全膠制 ~~~ 仲要企唔穩 ~~~ 鏍絲是那種玩幾年會鬆的 (同舊超獸阿忍隻鷹d鏍絲差不多)

陰陽主体 ~~~出場率不多,主要用來打百魔黨的雜魚~~~所以size也較細 ~~~ 最喜歡他的欖球炸彈 :DD

4348847392_3126264684[1].jpg 4348838050_c550577db4[1].jpg

陰陽主体 結合 陽神体 ~~~ 身同腳都係合金 ~~~ 只有手同頭唔係 ~~~ 玩合体時要留意手關節同頭 ~~~ 可動不合格 :he:

陽神体 ~~~ 主力對付百魔黨的戰鬥機械 ~~~ 玩具size同robot魂d普通機械人差不多 :58:

4348851320_0be54616a7[1].jpg 4348841822_153616d42a[1].jpg

陰神体 ~~~ 身同腳也是合金,都好重手 ~~~ :shiny:

陽神体 結合 陰神体 ~~~ 玩時要注意手關節 ~~~ :74:

聖神俠 ~~~ 我已經充滿力量啦 :p (順便一提 : 高度拍得住6神同伊廸安 ~~~ :34: )

影了少量武器的圖 ~~~ 最厲害應該是白光劍吧 ~~~ :x

4348860644_ee8931cd92[1].jpg 4348119319_0786aa6835[1].jpg

至於比較懷念是腳部飛彈~~~小時看著玩具店display個pose就係咁 ~~~ :$

4348114193_a62abdab34[1].jpg 4348862448_e7cc4140d3[1].jpg

如果可以有個基地做限定就perfect ~~~ :78:

總括 ~~~ 整体不錯 ~~~ 我俾85分 ~~~ 特別係聖神俠可動一流 ~~~ 武器豐富 ~~~ 當然仍有不少可改進地方 ~~~ 上色也沒有太大問題 :)

希望巴拉達同超時空世紀會更好 ~~~ :52:

Thx for Watchig ~~~ :64:
:71: 係對腳瘦D...
:71:
個人仔個樣發生咩事?
同bandai比差遠好大.
望望吓又好似無乜事咁
頭像被屏蔽
喺唔錯!不過價錢都好唔錯!
:42:
謝謝分享:71:
高迪安系咪天威勇士的前身呢?
頭像被屏蔽
春田花花 發表於 12-2-2010 01:11 AM

如果個價落番D,會入,thanks for sharing。
係對腳瘦D...
香港人 發表於 11-2-2010 11:14 PM

整体唔錯 ~~~ 可以睇得出cm's有落過功夫 :71:

quote]
狂四郎 發表於 11-2-2010 11:15 PM [/quote]

Thx ~~~ :)

個人仔個樣發生咩事?
kimkim 發表於 11-2-2010 11:30 PM

係咪好似睇緊見鬼呢 ~~~ :he:

同bandai比差遠好大.
7星俠 發表於 11-2-2010 11:31 PM

都ok架~~~:shy:

望望吓又好似無乜事咁
矢吹丈 發表於 11-2-2010 11:33 PM

真係比想像中好 ~~~~ :$

春田花花 發表於 12-2-2010 01:11 AM

比起隻code geass ~~~ 第一騎士 ~~~ 呢隻算係咁 :^

謝謝分享
fatcheong 發表於 12-2-2010 01:42 AM

Thx for watching ~~~ :shy:

高迪安系咪天威勇士的前身呢?
formanlin 發表於 12-2-2010 08:35 AM

高廸安係"70後"產物~~~~:78:  天威o既合身概念應該都係咁演變出黎 :)
我有小小鐘意左佢
有漫畫圖對比真係好正 :71:
OK過之前既官圖既....
CMS一向係官圖好過實物...
估唔到今次算係有D驚喜啦....
好正既分享, 記得最後黑靈豹替主角擋子彈犠牲了..........個欖球都好深印象:$