Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 戰士高廸安

pass~~~~~:oh:
真係好正!!!!!!push!!!!!!!!!!!!:71:
多謝大大分享,令小弟的擔憂掃除,過年後摷定隻GX-39出來先,預備作對比

礙於過年時份想多點銀兩壓袋,肥趣見到忍住唔敢出手,:die:

月尾才一次過血拼:x ,

高迪安 +ES合金條~~三串一 + 北歐女神希蒂 + 峰老鴨(唐老鴨x大黃峰)

PS:小弟都用小額認購了泰坦3,     將來的巴達拉,應該如各下一早認購,但主體關節希望廠方用磁力接合才似原設
等插水價
fast and cool post !!!

U can still remember so many names, I can only remember the name of  高廸安....
我都訂左喇,聽日拎貨,十分奇待!:)
我隻訂o左今日先得閒拎, 配服大大勇氣, 之前話比大家聽我訂o左比好多大大祝福, 可能我生於80前, 佢地唔明我 ...
tonyakc 發表於 12-2-2010 12:47 PM

Totally 100% agree!!!:!
等插水價
水水的基地 發表於 12-2-2010 08:46 PM

我又唔覺會wor呢隻...:58:
多謝分享.
我都係覺得以前果隻高廸安型d....

想問大大依隻高廸安相比起天威, 係可動度有冇改良到, 特別係股位部分
比例上個頭如果細番少少會順眼D~

同舊合金比不如天威般有明顯進步~

不過對粉絲來說亦不失為一件恩物~
好幾日冇上網~~~恭喜發財先 :77:

好老實, 隻野無之前咁爛, 呢隻係好野嚟, 未入嘅兄弟可以考慮吓!
矢吹丈 發表於 12-2-2010 03:59 PM

係呀~~~鍾意高廸安絕對要考慮 :)

Thank for yr report!!  
You are so brave.....................
mame169 發表於 12-2-2010 04:17 PM

Thx for watching ~~~ I'm brave and I'm not alone ~~~~ :DD

都有呢個情況出現架...
因為本身CMS既積數....
唔係話佢全部都好差.....不過有大部份囉....
所以一聽 ...
sam1984111 發表於 12-2-2010 04:23 PM

謝謝~~~我都係睇左肥趣隻實物先敢入 ~~~ 官圖實在 ......:(

回復  矢吹丈

agree... 以質素來講, 現價水平合理。
albegas 發表於 12-2-2010 04:14 PM

x2 ~~~ :)

多謝大大分享!! 我星期三晚見到都好想入, 但之前答應左老婆大人今個月唔買玩具, 所以要3月頭先可以 ...
bbf1125 發表於 12-2-2010 04:29 PM

希望您入到啦 ~~~ 去日本可以順便入番隻 :D

pass~~~~~
nelngan 發表於 12-2-2010 05:06 PM

真係唔考慮 ~~~ :30:

真係好正!!!!!!push!!!!!!!!!!!!
Rambo 發表於 12-2-2010 05:08 PM

謝謝 :35:

多謝大大分享,令小弟的擔憂掃除,過年後摷定隻GX-39出來先,預備作對比

礙於過年時份想多點銀兩壓袋,肥趣 ...
williamhychan 發表於 12-2-2010 08:41 PM

如果巴拉達用磁石~~~我驚會重演新金鋼飛天鑽的歷史 :31: 快d入啦 :43:

等插水價
水水的基地 發表於 12-2-2010 08:46 PM

早買早享受 ~~~ :)

fast and cool post !!!

U can still remember so many names, I can only remember the name of  高&# ...
DrChanBlackJack 發表於 13-2-2010 12:33 AM

Thx ~~~ actually, I got those names from oldcake.net and some of my old story books ~~~ :shy:

我都訂左喇,聽日拎貨,十分奇待!
buzz 發表於 13-2-2010 01:11 AM

買左分享下~~~ :handshake:

多謝分享.
我都係覺得以前果隻高廸安型d....

想問大大依隻高廸安相比起天威, 係可動度有冇 ...
fallout8 發表於 15-2-2010 03:39 PM

比起天威~~~唔~~~可動方面好似天威好d~~~:58:

比例上個頭如果細番少少會順眼D~

同舊合金比不如天威般有明顯進步~

不過對粉絲來說亦不失為一件恩物~
人仔貓 發表於 15-2-2010 04:17 PM

我都覺得頭同手細少少會更正 ~~~ :55:
我都生於80年代前, 但以2010年技術, 出呢隻產品, 可以用"唔合格"來評定.

其實cm合金我都有買好多, 勇者王, 陰陽電磁俠, 戰國魔神, 機動警察, 獅人鳳......等

只要係有變形合體, 其可動性及穩定性就出現問題(無買友情合體, 唔知係唔係一樣), 其實cm應該加個部門, 專門買bandai d product 去研究, 取長補短.

我覺得佢不如明正言順出復刻版好過.
好正的戰神~~~~~~~~~~~~~~~
我都生於80年代前, 但以2010年技術, 出呢隻產品, 可以用"唔合格"來評定.

其實cm合金我都有買好多, 勇者王 ...
馬仔 發表於 17-2-2010 12:59 PM

其實聖神俠o既可動性比起陽神体同主体算唔差~~~比起同廠唔駛變型合体o既戰國魔神已經好好多 :D  不過如果同無敵鐵甲人比就差少少囉 :unhappy:

但cm's成日都出好多冷門野真係好啱我d老野心水 ~~~ :( 好似機甲創世紀部機甲電單車,做到咁細比例,都有咁o既水準,算唔差lu :78:
好正的戰神~~~~~~~~~~~~~~~
heishuntam 發表於 17-2-2010 02:19 PM

以前的設計三合一,佢算好特別 :$