Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] Robot 魂 重戰機Mk-II, Gundam X, 驚爆危機 ARX-8 !!? 12/2

taken 發表於 12-2-2010 02:00

如果隻Unicorn mode一早上呢條紅色線,我都會買隻玩下

侍戰隊,因劇本好(,我最愛的特撮劇本作家),套片叫好,
但玩具似乎不太叫座,隻牛已經坐緊艇
今次 ...
K66 發表於 12-2-2010 01:52 AM

日本arm arm做完, 套野又咁神作, 日本仔投佢唔出奇
我諗普通玩具坐艇係因為定價貴(隻牛成萬3yen, 癡線), 合體又樣衰

其實折神碟個idea幾唔錯, D動畫幾型
真劍王個設計都好一流
不過搞到後面既侍霸王就...

不過唔知係咪鬼佬唔like, 侍戰隊唔會有美國版
我諗普通玩具坐艇係因為定價貴(隻牛成萬3yen, 癡 ...
sdmiracle 發表於 12-2-2010 02:07

sdmiracle,其實我係好中意森田涼花架...
我從來唔反對SHF出戰隊,同我質疑個投資可信性係兩樣野黎既,
不過,我信同唔信都冇意義,所以就不再爭議落去了。

我估侍戰隊在美國一定勁爆JE
美國咁多Otaku,佢地勁迷日本文化wor
又sushi又毛筆,應該一定得
我估侍戰隊在美國一定勁爆JE
美國咁多Otaku,佢地勁迷日本文化wor
又sushi又毛筆,應該一定得
K66 發表於 12-2-2010 02:09 AM

但係美國今年真係無侍戰隊, 反而重播N年前既恐龍戰隊...
似恐龍戰隊 power ranger 咁......免啦 :38:

出多Dside ms MSV 仲好啦, F90, Gundam MK III, IV , V, S-Gundam, EX-S Gundam,

08 team EZ-8, GM , gouf Custom 哩d 就多人買
但係美國今年真係無侍戰隊, 反而重播N年前既恐龍戰隊...
sdmiracle 發表於 12-2-2010 02:11

SO SAD...
唔通今年係美國Ranger既周年紀念??
好多大大bid左隻改良版大獸神回來,我覺得好正呀
似恐龍戰隊 power ranger 咁......免啦

出多Dside ms MSV 仲好啦, F90, Gundam MK III, IV , V, S ...
taken 發表於 12-2-2010 02:11

但係,以現時既SIDE MS(UC系列)水準
畀唔到信心我

我將隻X-1,拍埋自己隻3980YEN既GFF X-3/X-1改改旁邊,
好難相信前者都要賣3000YEN...
白色件就差D、但係出下面哩D咁都信心D:36:

但係,以現時既SIDE MS(UC系列)水準
畀唔到信心我

我將隻X-1,拍埋自己隻3980YEN既GFF X-3/X-1改 ...
K66 發表於 12-2-2010 02:15 AM
strike freedom :71:
我諗普通玩具坐艇係因為定價貴(隻牛成萬3yen, 癡 ...
sdmiracle 發表於 12-2-2010 02:07

唉,可惜呀
剛剛上網睇過,原來美國已經唔再拍Ranger
Power Ranger RPM(即是炎神戰隊)播完之後,成個系列就完左。
有d唔開心,不過唔再o係呢個SHF post內OT了
侍戰隊,因劇本好(,我最愛的特撮劇本作家),套片叫好,
但玩具似乎不太叫座,隻牛已經坐緊艇
今次 ...
K66 發表於 12-2-2010 01:52 AM

如果戰隊的機械人dx仲係出得咁一成不變一舊野就算套野幾勁都唔會好賣得去邊
似恐龍戰隊 power ranger 咁......免啦

出多Dside ms MSV 仲好啦, F90, Gundam MK III, IV , V, S ...
taken 發表於 12-2-2010 02:11 AM

印像中當年的美版恐龍大部份打鬥片段都係用翻日版的片段:(
老實講SIDE OG 出的機會真係好少、版權問題...

依家 SIDE MS, AS, LFO, KMF 同新系列都有排玩.. 出OG的機 ...
taken 發表於 11-2-2010 10:58 PM
好奇一問
眼鏡廠已經屬於BANDAI所有,唔再係以往既子母公司關係
版權問題仲存在?