Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] Robot 魂 重戰機Mk-II, Gundam X, 驚爆危機 ARX-8 !!? 12/2

電童好似好受歡迎咁、出多D奸角機好D
原來半彩透係笨大眼中就係強化 or 特殊既狀態
等到比達啦
係劇中F91 發動質量殘像時又真係好似半彩透既:34:

原來半彩透係笨大眼中就係強化 or 特殊既狀態
勇者降臨 發表於 7-2-2010 11:23 PM
死啦.........
又seed,又海盜高達,又eva,又悟飯,比達超3悟空....太多數唔晒,但係好想買晒><
Gundam UC + F91 + Crossbon 中中中 :36:
始終最愛係高達系列、希望面相、用料整好D唔好攪到一獲泡!

出多D以前未有玩具機體先、Gundam MKIII, IV, V , S-Gundam, EX-S Gundam,The Blue Destiny, MSV 外傳哩D:71:
update 1 pic

人大&#21655;砌模型的時間少&#21655;....加上自己技術差, 所以完成品係唯一代替品、
taken 發表於 7-2-2010 05:27 PM

唔係甘講
宜家D模型分色同可動越來越靚
基本拍埋一齊唔駛點上色都好掂
完成品最怕就係D PVC膠軟淋淋
唔係油到鬼五馬六就係油過界
寧願花多少少時間去砌,否則寧願唔買
好奈無砌模型、以前砌完玩得多D關節鬆哂、加上無時間同懶

所以無再砌了

唔係甘講

宜家D模型分色同可動越來越靚
基本拍埋一齊唔駛點上色都好掂
完成品最怕就係D PVC膠軟淋淋
...
BBQ720 發表於 8-2-2010 05:45 PM [/quote]
回復 189# BBQ720
咁對我來講..我會比較認同Taken 。

第一 我不會用時間去砌模型
第二 我油顏色技術超差。
第三 我唔想係屋企存放大量既易燃物品例如.嘖油
第四 最重要一點.我買返去.真係得閒就會拎隻野來扭。
模型.例如HG 一定比Robot 魂易爛  (Robot魂 部份關節位有金屬軸心)

所以家下屋企擺Robot 魂都擺到冇哂位呢。
只係個人意見
個人仲係覺得ROBOT魂個品質好粗糙...
或許真係樓上既意見慢慢成為主流啦...
除非完成品進化到唔駛&#25598;人油一出就分好色
材質改成夠硬身,同埋唔好露出螺絲位之類既穿崩位
唔係個人真係寧願唔玩都唔轉買ROBOT魂
各有各好、robot 魂唔會取代模型、模型走精密有骨架路線、

robot 魂只係完成品玩具、唔會太detail 、係即食麵咁:73:

有時間就砌模型、無時間就玩robot 魂。

只係個人意見
個人仲係覺得ROBOT魂個品質好粗糙...
或許真係樓上既意見慢慢成為主流啦...
除非完成品進化 ...
BBQ720 發表於 9-2-2010 01:09 AM
部00係咪出左ga la? 好大把劍呀
this one?  三月出、魂店限定

部00係咪出左ga la? 好大把劍呀
sildow 發表於 9-2-2010 01:23 AM