Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 新版面很討厭

入來講幾句呃個Post先...

查實今次改版所引致的問題... 小櫻覺得還不至於很嚴重... 起碼不是所有東西要重頭來過... 舊帖依然健在... 大家又不需要重新註冊... 只是剛運作時出現較多問題引成不便... 但我們來這裡都是遊玩吧... 暫時的不順暢給點耐性就好了... 正所謂「習慣了就不覺了」... 嘛... 只是有兩天被彈走又登入不能覺得很火就是了...

至於分區問題... 有說覺得很難尋找帖子... 小櫻就比較少問題... 因為小櫻不會逐區看帖... 而是用「查看新帖」來看... 自己開的或者有回複過的就用「我的帖子」來找... 所以搬到那個區都無所謂...

至於報價問題... 版主們為了不必要的麻煩和爭論而禁止明示這是可以理解... 而且大家都以不同方法來報價... 版主們又隻眼開隻眼閉... 大家退讓一步之餘也達到目的不是已經足夠嗎?...

查實在這幾天的觀察... 先前的問題都已經見到改善和修復... 已經暢順了很多呢...

呵呵呵...

小櫻上
入來講幾句呃個Post先...

查實今次改版所引致的問題... 小櫻覺得還不至於很嚴重... 起碼不是所有東西要重 ...
小櫻 發表於 3-2-2010 02:38 PM

嗯~
有彈當然要讚。
確係已解決好多問題。
而且新版有d功能幾好,例如留過言既帖,有人回覆都會知道。

呢樣野應該解決到我之前提過既搬區問題,德政啊~:77::64:
TD大飯堂以前成日幫襯開架....環境好熱鬧又有氣氛....雖然因為TD飯堂流感爆發...要閉門整頓... ....等到飯堂重開梗係第一時間幫襯啦.... ....重新裝修過既飯堂其實感覺不錯...功能設備好了...只係對新設施功能認知不足....相信大家會慢慢適應.... ....不過我都有D意見.... ....

以前去TD大飯堂會叫食開既义燒煎蛋飯.... ....重開之後再食感覺不一樣....眼見所用既碗筷刀叉連枱布印有飯堂商標係好正常...因為用具係由飯堂提供...是屬於飯堂的財物....但屬於自己購買的食物....即係碟飯呀....炒蛋印商標或者"舊"义燒又印商標...怎至有時商標大過"舊"义燒....被遮住睇唔見食唔到....賣相唔係咁好....還好唔係每粒飯都印商標.... ....

新設備新功能有小訐問題好正常....但唔應該出咁多問題....問題仲日日新鮮....眼見人家飯堂重新裝修後我去過都沒出亂子 ....第一日光顧TD大飯堂眼見莊修華麗....燈火通明.... ....
坐左唔夠一陣就電器短路關燈....沒有了頭像....大家看不清對方下食腊燭餐.... ....連用來表達表情笑容亦開始欠奉....飯堂負責人又唔知'貢'左去邊....沒有人SERVER....無幾耐門口個自動門又壞了關上....入唔到黎又聯絡唔到入面D朋友仔....像被人關進士多房....被人口塞著布說話有困難....以上既問題唔係重新開門就出現...係開始RANDOM咁出現....像進入了周星馳主理的整古飯堂....看大家有幾多能耐.... ....我明白TD飯堂資源有限....但貴為本地飯堂一哥....運作順暢係首要....應該要加強這方面人手....至於服務態度只係一個增值服務......管理人員處事公平便足夠....人手不一定要很多 .....至於食客入來只係享用餐飲服務....吃不下坐不好當然會離場....立場不同....

有時D食客入黎衣冠不整或者無擦牙希望飯堂負責人有所包容....相信大部份會員都係草根階層....好言相勸合理便好....不要輕言下逐客令.... ....徒增怨氣....

以上係個人意見....口多失言勿怪....
以前去TD大飯堂會叫食開既义燒煎蛋飯.... ....重開之後再食感覺不一樣....眼見所用既碗筷刀叉連枱布印有飯堂商標係好正常...因為用具係由飯堂提供...是屬於飯堂的財物....但屬於自己購買的食物....即係碟飯呀....炒蛋印商標或者"舊"义燒又印商標...怎至有時商標大過"舊"义燒....被遮住睇唔見食唔到....賣相唔係咁好....還好唔係每粒飯都印商標.... ....

cartoon 發表於 3-2-2010 05:14 PM

TD logo這個我們也留意到, 本來以為有趣的點子出來的效果卻有點自己也看不舒服,也向版大反映了, 你看我轉載他網相時都用回自己的photobucket..... 但其實問題還多,暫不想改完又改,請給多點時間讓版大逐一解決。其他可以在admin page動手腳的,近日 Dick 和 Vince大大 已在試著改。
其實會員不慣,我們admin需要的function比會員更難適應。但又不想在手忙腳亂之際一錯再錯(就是之前在修改後弄得不能再log in, 再代TD說聲對不起 )。讓我們先看那些是真問題,那些是不習慣,然後再改好。
逐客令不會輕言,每次也經內部討論,事前也有警告。只是遇到多次明知故犯者,甚至去到惡作劇/搞事地步的會員才會出手。但很多時我們ban會員後不會一一公開細數罪狀,即網語"鞭屍",本意是好來好去,但也就給一些人TD輕易ban人錯覺。
還是那一句,今次大家的意見已記下了,請給版大多一點時間改好版面。謝謝~
終於............有頭有面了:$
TD logo這個我們也留意到, 本來以為有趣的點子出來的效果卻有點自己也看不舒服,也向版大反映了, 你看我轉 ...
WalkerMachine 發表於 3-2-2010 06:28 PM

其實有TD logo 都合理, 始終D 相真係放係TD web hosting, 只是最好半透明, 同動態大細(按相片大細去定水印大細, 不過依點又要programming 了...).

話時話係閒聊區俾意見好似輕鬆左, 無版務區咁formal.
TD由msm討論區時代突然被殺,再經歷php的緩慢版時代,之後先到discuss第一代;實在感謝各朋友不離不棄的支持!!其實每次編輯部都非常努力去改善之前的缺點,但改善一定要時間,盼望大家能夠忍耐。
今次可說是第四代討論區,即discuss第二代,這討論區可給予大家upload相這一點小弟覺得已進步不少...試想想TD咁多會員,給予的M數雖然不太多,但對SEVER的負擔其實很大,他們已很努力,盼望大家繼續支持!
仍然期望可以與flickr協調好, 可在TD上用flickr的相片link, 我是因為TD才會join了他們的member呀~~~~~~
現在不能用怎麼辦~!!!!
仍然期望可以與flickr協調好, 可在TD上用flickr的相片link, 我是因為TD才會join了他們的member呀~~~~~~
現 ...
車仔 發表於 3-2-2010 11:39 PM

U are not alone......... I'm the one who use flickr as my primary album.............. :79:
U are not alone......... I'm the one who use flickr as my primary album..............
Douglas.M.Saint 發表於 4-2-2010 10:51 AM

德哥~~~ 幫幫手跟緊d~~~:help:
俾o左錢唔想用唔到呀~~ :die:
thx~ :77:
字體方面大細可以改番會好 D

因為某一 D pt 數既字睇落係會公整 D ....12pt, 15pt
頭像被屏蔽
查實都換左咁耐, 點解我仲係用唔到表情符號呢?
我會鐘意舊板本, 至少成日上唔到已經係一個大問題
查實都換左咁耐, 點解我仲係用唔到表情符號呢?

X 2

仲有 "引用" 都唔係成日用到 , 一用就係咁 "加載中" 到無反應 ......