Toysdaily 玩具日報

查看: 15257|回復: 47

而家D父母個個都貪錢,狗眼看人低,唔怪得咁多女仔嫁唔出啦

關閉 [複製鏈接]
頭像被屏蔽
睇完大大篇感受,
覺得宜家好多家庭都好睇佢另一半有沒錢,
有錢有計傾,沒錢沒情講,
佢娘親講野去得咁盡,
真係聽到都火滾...
拍左3個月就要諗結婚,
仲講到好似將來要養埋你咁...駛唔駛呀
後話: 識得有個女性朋友,話說有個男仔力追,
係佢面前就扮哂溫文, 係背後就話" 廿幾歲都係得個幾千蚊, 就學人追女仔..."
聽到火都來埋....
.................... Regret to hear that........................ :42:

But, it is not approiate to agrue with her parents, no matter they are totally wrong.  

U will give pressure to your girlfriend also! :42:

And, call your girlfriend yet?  U need to say sorry to her casue your performance will bring her trouble......................:64:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
雖然結婚呢D一定要好使錢, 但整到咁樣就...:oh:

但香港o地依家要有好工有呢有撈, 幾難呀...:o
原帖由 gabriel 於 12-12-2009 11:46 AM 發表
好似係邊度睇過...:62:
係你想.com:p
咁你更加唔好放棄,係鍾意果個女仔就要爭氣,唔好衰比人睇,除非你係玩玩下,有時比人攻擊你反而會係對你自己既一種磨練,加油呀!!:$
你係佢父母面前講粗口已經死咗大半、無論佢幾臭串都唔好失禮先 → (你真心想永遠一齊的話。)

依家佢父母一定狂鬧你女友、話佢揾個死飛仔拍拖之類.... 佢喊緊都似、你sms 安慰下佢先

你應該話計劃中、依家事業末成、以事業行先、有能力再買樓之類。

佢得一粒女實想個女嫁醫生、律師有錢佬、唔好同佢地正面冲突、受苦唔只你、你女友日日被佢地鬧仲慘!
原帖由 Douglas.M.Saint 於 11-12-2009 07:43 PM 發表
.................... Regret to hear that........................ :42:

But, it is not approiate to agrue with her parents, no matter they are totally wrong.  

U will give pressure to your girlfr ...

x2
I feel your pain. But many things in life that we can not choose... eg. family
If you love your gf, u just have to accept her family too.. no matter they are good or not.
Doing your best to show it to your gf and yourself. It is life, and it is tough.:36:
原帖由 gabriel 於 12-12-2009 11:46 AM 發表
好似係邊度睇過...:62:

高登巴打﹖:time:
原帖由 taken 於 12-12-2009 12:33 PM 發表
你係佢父母面前講粗口已經死咗大半、無論佢幾臭串都唔好失禮先 → (你真心想永遠一齊的話。)

依家佢父母一定狂鬧你女友、話佢揾個死飛仔拍拖之類.... 佢喊緊都似、你sms 安慰下佢先

你應該話計劃中 ...

(先唔理呢篇野係咪轉貼…)
:(樓主真係爆粗?仲爆得咁粗?
咁就算你第日搵到錢…我諗你都小心d…

衝動,唔忍得,無修養…
我諗係你話人老豆老母之前…不如檢討下自己啦…
好......好一篇「文章」...............
本來丙叔近期已想盡量收口,但哩篇「文章」實在太太太太太太抵死喇.

首先,第一次見家長帶紅酒,燕窩.......燕窩未算大問題,
但係紅酒真係出色喇.
香港地唔係人人飲酒,買得紅酒冇可能唔係向女朋友收風卦,
向得女朋友收風,女朋友一定冇可能唔知自己個老母既皮四化,除非女朋友得13,4歲啦.
女朋友有講家人嗜酒,冇理由唔講屋企個娘親天生一對白鴿眼化,佢跣你就另一回事.

頭一段已拍得咁似電視劇集,Round 2就仲瀨野,
中段女朋友完全冇登過場,得佢娘親同男主角響樹抽抽.....插插.........
外父直情冇提過,娘親插左男主角咁多野,
到ending先提及「就連女朋友叫我,都阻止唔到我奪門而去」,
咩呀,女朋友中段訓左呀........?

引用網上一句名言:「零分,重作~~!!!」
原帖由 路人丙 於 12-12-2009 05:53 PM 發表
好......好一篇「文章」...............
本來丙叔近期已想盡量收口,但哩篇「文章」實在太太太太太太抵死喇.

首先,第一次見家長帶紅酒,燕窩.......燕窩未算大問題,
但係紅酒真係出色喇.
香港地唔係人人飲酒,買得 ...

中晒 POINT
篇文真係潮味十足
:p