Toysdaily 玩具日報

查看: 49559|回復: 84

自改山口式第13、14&14.5彈 珍寶3、泰坦3 P6 有翼有炮 超獸機神!

自改山口式第十三、十四彈 珍寶3、泰坦3
今次一次過出兩隻,所以比較遲先出帖。
先登場係珍寶3
日本原名無敵超人ザンボット3

但廣為人知我諗係因為機戰。

駕駛員為神勝平,神江宇宙太及神北惠子。但結局好似全部瓜哂(遲d會睇返)
由於機械人3部不同機體合體而成。故名為珍寶3
玩具嚟講其實咁多年都冇幾多產品,小弟見過就嘅有:上咗神枱價嘅舊合金、青島好似再版嘅模型、公仔嘜絕版300yen模型、一套吸塑可變景品(之前幾樣通通冇買:58: )、細比例(3) 可動盒蛋…等等。而近年最Hit 係超合金魂。但由於要遷就變形,所以變形後活動能力接近零蛋(都係冇買:34: )。於是小弟用山口式做骨架加以改造
今次死者係山口式烏蠅頭,價錢平、拳頭多係選擇嘅主要原因:62: 。

另外加上一欵細比例珍寶3盒蛋,修正同上色後:61:
正面

側面

背面

頭部:原先盒蛋頭部較小,由其月亮標記太細,冇辦法唔全部重造!

加返幾張背景圖!(月亮應該最襯佢)

活動亦冇受佢三尖八角外形影響。

踢腿都冇問題!

打完拳頭交,明天玩武器!

待續…

正呀!!!! 不過頭上個月亮好似肥左少少~ 期待泰坦3!!!!
神呀!!!!!!!!!求求我吧!!:79:
次次都咁靚:71:
:handshake: :handshake: , 可唔可以整埋超力電磁俠
簡直係神乎奇技!!:71:
頭像被屏蔽
勁呀!期待下隻的來臨。
好似正過你以前d作品bo:71:
勁呀!:50: :50:
頭像被屏蔽
又有新作喇..依然正:71:
樓主真係好勁呀, 我呢d無能力0既,只能寄望佢真係會出山口式.....:42:
very good:71:
冇得頂:71:山口神
你改山口式的手工已勁到入化境了.......:@
對於大大既技術,小弟真係羨慕又妒忌:80:
希望大大繼續改多d機械人
次次都咁靚:43: ~~~~~~~~~~~~正呀!!