Toysdaily 玩具日報

自改山口式第13、14&14.5彈 珍寶3、泰坦3 P6 有翼有炮 超獸機神!

太利害  冇野好講:79::79:
原帖由 馬仔 於 13-11-2009 05:50 PM 發表
強人, 不禁要頂下你...............:71:

:50: 噢!頂得好痛。

不過都要多謝支持!

原帖由 secure31 於 13-11-2009 06:17 PM 發表
大武士:@

想問下樓主係o米之前整過隻山口飛影果位大大?

山口飛影係另一位大大嘅!
用搜索功能可以幫到你!
14.5
呢個月殺得性起,整多半隻!:43:
山口077超獸機神已經出街一段日子,批評好壞參半(佩件問題)。今次想補完佢嘅不足,由於唔係成隻自已改,所以計半隻。
山口超獸機神問題有三
問題一:油頭粉面:58:
隻嘢用錯油,黑色好令。
有人喜歡但我唔鐘意,拍埋羣雄度就更明顯。冇辦法,冲涼啦(消光)

而家小弟覺得佢順眼得多喇!成隻爽哂!:73:

問題二:冇毛冇翼:79:
隻嘢冇翼,Download 隻翼試過又唔係幾襯。
諗咗好耐,最後試下自製一對 Giga 版嘅翼比佢。

(蝴蝶呀?)

安裝當然又用磁石啦

天空飛翔!

雙翼齊飛!

呢個欵曾經出過合金。出嚟效果當然襯過Download紙紥版

背後支炮同背部火箭箱都可以隋意郁動

連做呢類動作都冇受影響

超獸機神點可以冇翼呢!

問題三:冇炮揸手:63:
冇炮冇氣勢!
都係自製,兩把細鎗可以分離。

有個朋友問我,點解支炮咁…粗壯嘅?:35:

我冇答佢,剩係攞碌炮出嚟打開比佢睇。:44:

跟住佢話:哇!原來有電呀!:66:

仲識着燈呀!:time:

如果海洋堂肯做多小小嘢咪好囉!
左劍右炮:no:

有齊裝備先夠氣勢!:62:

佩件一覽(其實加咗兩樣嘢、但可玩性已經差好遠)

今次出帖時間長,相又多,仲幾趕(其間仲整緊支炮)
多謝各位有耐性睇到尾:77: :77: ,
真係完喇!

熄燈,拜拜!

(個人意見)點解大大支 Gaigun 冇做槍身後面果兩個把手嘅? :44:

我本來都想整 Gaigun,不過怕支野太重會不舉,大大擺動作有冇問題? :64:

諗唔到隻 OVA 版飛翼(即係 Giga 合金版)咁簡單..... :44:
請問對翼係插係邊個位置架? :64:
嘩!:50:  你出晒超獸啲配件得啦!:34:  我哋唔駛等海洋堂啦!:71:
:71: :71: :71:
very gooooooooood
原帖由 garykctse 於 13-11-2009 08:40 PM 發表
(個人意見)點解大大支 Gaigun 冇做槍身後面果兩個把手嘅? :44:
我原先用銅支整咗比佢,但發現頂住隻手屈唔到:50:  。而且重量又增加:59: ,最後都係放棄!:49:

我本來都想整 Gaigun,不過怕支野太重會不舉,大大擺動作有冇問題? :64:
支鎗加電池之後都幾重,但最大問題係手腕而唔係手踭:cool: ,新版山口手腕冇用Revo Joint令活動角度同力度都差d,擺Pose係有d問題。

諗唔到隻 OVA 版飛翼(即係 Giga 合金版)咁簡單..... :44:  ...

隻翼唔係插落背部,而係用磁石。

我本身冇買Giga Brain 超獸機神版合金,只係扒舊帖(鳴謝Graycharm 大大舊帖'Giga Brain 超獸機神 斷空我' ):77: 參考個幾張圖嚟做翼同炮,所以好多野都係估估下!:(
原帖由 jamcat 於 13-11-2009 08:48 PM 發表
嘩!:50:  你出晒超獸啲配件得啦!:34:  我哋唔駛等海洋堂啦!:71:

唉!如果佢出限定版:no: ,我呢類窮鬼咪又係個睇字!:ice:再者係唔甘心咁好似比人屈!你睇伊達政宗幾多配件?