Toysdaily 玩具日報

自改山口式第13、14&14.5彈 珍寶3、泰坦3 P6 有翼有炮 超獸機神!

此乃神技也..... :shiny:
原帖由 secure31 於 11-11-2009 09:58 PM 發表
變形:@

冇錯!今晚加相!邊隻呢?
最後到變型

珍寶3係近兩個月先開始做,純粹用作對打時有得襯下(話哂都係日月雙王3兄弟)。加上佢變比較復雜(胸口部份更加係死症),所以從來冇諗過要搞到佢識變。而受泰坦3合金魂係2010出現影響,我半年前就係想試整一隻可以變形泰坦3。所以一早已經預留變機關比佢。
飛機形態

由於背包同翼可以分離,攞走雙手之後將機翼放在格拉底的位置:80:  

攞走頭部,將另一個雙肩parts換上做機頭,原有背包位置放上一件假手部件。:58:

最後用雙腳夾住背包中間定風翼部份!:62:

搞掂!
機身較厚,但功力所限冇辦法:55: 。

坦克形態
呢個麻煩少少!

攞走雙肩、背包。頭部換上飛機頭部件。:50:

攞走手掌,伸直佢。另外將胸部扭180度:56:

將胸部向下,大腿轉180度再屈小腿令腳掌貼儘背部。:59:

最後加上炮管同坦克

完成

自已覺得坦克形態好過飛機形態。但山口式天生令佢合唔埋對腳,呢個我都係冇計。

老實講變型都幾夾硬來,但基於物理同常識果然唔可以存在係卡通片入面的大原則。所以我玩得非常快樂的!(當然我好想知合金魂點處理變型喇)
最後加多張佩件一覽(比珍寶3多好多!)

總體今次幾滿意出嚟的效果,所以打多好多字去講解兩隻改品。由其係近兩星期係網上揾到好多泰坦3武器資料,令小弟可以不斷加新武器比佢!
多謝各位觀看。
第十三,十四彈完!但…
跟住仲有係第十四點五彈::59:
引言:

四條友攞住燒烤叉到後院燒野食
大武士:嘩!邊條友係上面飛來飛去?
太空保衛者:山口超獸機神囉!
泰坦3:吓!仲玩緊紙紥翼呀?定攞咗佢大佬羣雄對翼玩呀?
珍寶3:唔係呀,新嘢喎:佢話連樣都好埋,仲有多咗支野玩!好爽咁話!
大武士、太空保衛者、泰坦3
真的嗎?

珍寶3:聽日咪知囉!
待續
:handshake: 真的嗎?
引頸以待
GOOD AR>>>:71: :71:
:$ 等新野!
樓主呢個先係我夢想中的山口式系列~~!!!!:71:
頭像被屏蔽
:50: :50: :50:
:71: :71: :71:
原帖由 原罪 於 12-11-2009 11:03 PM 發表
:handshake: 真的嗎?

十足真金!:34: 有翼有炮!:58:
樓主,你果然令toys daily生色不少.勁~
:shiny:
強人是你~~真是心服口服~~:71:
強人, 不禁要頂下你...............:71:
大武士:@

想問下樓主係o米之前整過隻山口飛影果位大大?