Toysdaily 玩具日報

查看: 9562|回復: 14

[分享]對halfeye產品既感想

最近以低價入手左一隻完全變形三一萬能俠金屬色ver.,其實對我個人黎講,呢個低價已經算幾貴下。起初一直都只係得個望字…不過望下望下又好鬼想玩,所以入左兩盒佢既白件(未完成),跟手再用lego整左隻半完全變形舊三一,及最近半完成既lego完全變形真三一2號……但最後都係忍唔到手(尤其盒白件仲未組裝好),入左呢盒我唯一一盒既halfeye產品

講番盒halfeye品本身,玩果時發覺同自己本來所諗既有d出入,雖然之前都睇過gary等人既介紹,但呢款作品其實真係為變形而變形,起初以為係有d機械感既,但實際上並唔係,反而係有d藝術品既feel。
另一樣我認為係缺點既就係佢用螺絲做關節位,轉動得多係會鬆,所以玩時要不時/間唔中上緊少少d螺絲,但又會驚入錯力,搞到d螺絲滑牙,尤其係呢類玩具,如果滑左牙你就真係冇得搞嫁啦嘛…

如果你可以跌過或無視以上兩點既話,咁我就建議你一定要入手,因為其實佢d設計等等都真係幾過隱,造型亦都唔差,而最令我o係入手前一直忘記唔到既就係佢可以變晒3個形態同時又唔駛拆件換件既神奇設計
不過如果你而家只係心思思,但並唔知道呢d問題既重要性既話,我真係強烈勸你,halfeye既野你完全唔好考慮,否則你一定會後悔…

真係好正...:71:
對!這個..不是玩具..是藝術品:71:
支spray..
樓主識貨喎:71:
半隻 眼小弟入過超能加爾 感想2個字...敗家
但係 值
原帖由 Devilish 於 7-10-2009 07:35 PM 發表
支spray..
樓主識貨喎:71:
做呢行嫁喎,哇哈哈哈哈
xdd
我反而 interested in your Lego ver.  Look so cool wor.  Any more photos pls?:D

原帖由 追夢者 於 7-10-2009 07:44 PM 發表
半隻 眼小弟入過超能加爾 感想2個字...敗家
但係 值
玩果d應該冇我玩完變三一咁多感觸吧xd
原帖由 F-14 於 7-10-2009 08:00 PM 發表
我反而 interested in your Lego ver.  Look so cool wor.  Any more photos pls?:D
邊隻?隻舊三一定真三一2號?
原帖由 紫月葵 於 7-10-2009 08:04 PM 發表
邊隻?隻舊三一定真三一2號?

Both.:71:   You built them by yourself?
原帖由 F-14 於 7-10-2009 08:08 PM 發表

Both.:71:   You built them by yourself?
舊三一以前開過po,真三一2號最近先整,未開過po
http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=109111&highlight=
原帖由 紫月葵 於 7-10-2009 08:04 PM 發表
玩果d應該冇我玩完變三一咁多感觸吧xd

見仁見智啦
小弟是勇者迷啦~
三一反而冇咩感覺,哈哈
原帖由 追夢者 於 7-10-2009 10:38 PM 發表

見仁見智啦
小弟是勇者迷啦~
三一反而冇咩感覺,哈哈
如果係特急既話,我會買takara既,一來可以放心去玩,二來takara出果隻超能加爾造型都唔差
我會以完變三一為我唯一一盒halfeye(應該)既原因最重要都係因為
1.合體機械人始祖
2.完全變晒3個形態
3.相比起呢部三一,其他半眼產物冇令我有"認真去做錯事"既衝動xddd
有d野唔擁有永遠都會覺得係最好
我將妮份感覺繼續下去算啦:DD
大大入左就別後悔:he:
原帖由 分手勿語仔 於 8-10-2009 09:01 AM 發表
有d野唔擁有永遠都會覺得係最好
我將妮份感覺繼續下去算啦:DD
大大入左就別後悔:he:
我冇後悔,自從之前入左第一盒白件之後就冇得後悔…兩盒白件加一盒原件,可以3個形態display晒:34: xd