Toysdaily 玩具日報

樓主: WalkerMachine

[佬模寫真] Medicom RAH 12" COBRA 哥布拉 コブラ (加圖)

好正,我都心郁郁,遲少少先入手,抽水post隻西服figure:71:
恭喜版主入左12吋火坑:77:
同你睇法接近一樣.
就是樣貌方面比較偏向不滿.
槍同火機都搵緊,應該會自己改.
衫..,睇大家運氣啦,真的有事自己會造過件,幸好呢件野唔算難車.

所以你寫到咁我都唔知寫乜好了...
不過我認為自己影D相真係好唔錯,點都要POST的哈哈哈.
原帖由 MAX 於 27-7-2009 02:25 AM 發表
圖片毒性強烈......

若果到時真係衫爛左..搵現殊點阿姐車過件囉~單色"夾拿衣"佢收"一夜夫妻"價之嘛....
(如果到時阿姐未執又未加價嘅話...)

佢D手工過得去,但D cutting麻麻:43:
又係時間貼一貼

:DD 你d相好鬼正, 中中地
哥布拉真的做得很不, 要入唯一擔心的是溶衫問題, 幸好做簡單衣服對我來說不算難事:34:, 只要化一點小錢賣布就可以了.

謝謝各位回覆!^_^

ikkithefool 老兄 : 冇法,係哥布拉,係哥布拉呀~~~

布歐大大 : 要問問其他大大,小弟冇玩開12"又唔多好龍珠^_^;

heewing 大大:同意同意,而且胸肌同三角肌連接唔多自然更顯得肩頭突兀。

7星俠 大大:果然係FAN屎!識野:71: !!

fallout8 大大 : 係呀...開始明白12"嘅毒性,其實一向都冇話特登唔玩12",只係出唔到我中意嘅人物 ( 周潤發,只野仁,B Willis... ) ,因為係偶像,出得唔啱心水又會rather唔買 ( HT James Dean ) ... 而家下一個考慮目標係RAH金田(阿基拉)。

warxv老大:配件問題應不太難解決,至於樣貌,先講風格:應該係而家OVA及明年TV嘅設定,我較prefer黑白漫畫後期嘅輪廓。再講雕功,我自己就覺得鼻樑可以高少少,"卧蠶"同埋眉心少少縐紋,"法令"等亦欠了....不過我願意相信Medicom有試過多種方案,最後選咗較多現代動畫迷容易接受嘅青靚白淨雕。不過"高抄"角度時睇塊面就真係太尖了點,算係不可原諒嘅敗筆。

好想睇你D相呀!

Jazzblues 大大 : Megahouse 會出 亞美女,應該會出埋水晶人呢!不過哥布拉個樣.....
其實小弟都好鍾意哥布拉...
但係真係驚佢套衫會溶...
所以而家都心大心細....:42:
:help:
毒:Q
2年句野好似係我提先既,令樓主擔心,對不起啦.
因為我已經溶左黑武士,電腦奇俠同黑魔,呢件更加係超級緊身,出事率真係好高.

我自己唔係太好哥布拉,所以左計右計先唔買.
如果樓主係喜歡個角色,其實9舊玩2/3年,我覺得絕唔會係一件令你後悔既事

你玩佢多D,長期Display唔好入盒,情況應該會好D架!
(我冇買,唔知件衫除唔除到,如果除到既,長期入盒收藏時最好脫衣)
:71:

都唔明點解 m 記 d 皮衫一定會熔, 真係無辦法防止咩 ?

隻隻都成千銀一隻咁滯, 好心 m 記諗下辦法照顧下 d 玩家啦

而家手頭上 d 最鍾意 o既 12 吋多數都係皮衫做, 真係唔忍心過一年就發現佢 d 熔熔爛爛呀 !
原帖由 Jazzblues 於 27-7-2009 23:08 發表
又係時間貼一貼

http://i190.photobucket.com/albums/z86/bluescheesejazz/COBRAJB003.jpg" border="0">http://i190.photobucket.com/albums/z86/blues ...

Not a big fan of Cobra BUT which brand name made those?VERY VERY VERY GOOD wor!!!!:shiny:
原帖由 fallout8 於 27-7-2009 08:09 PM 發表
恭喜版主入左12吋火坑:77:

Don'r worry, he is only interested in Corba or 蟲司.  Others 12" cn fully escape!  :34: :34: :34:

WM, happy that u have time to take pics with it!  :71:   Support! :71: