Toysdaily 玩具日報

[玩具報告]魂SPEC-宇宙之騎士

:love:
原帖由 TD玩具老師 於 25-7-2009 02:06 PM 發表
後記:

看到好多網友從價錢方面看這玩具...講真真係幾貴...
但從玩具方面看,小弟有幾個見解..
1)以往出的人仔公仔,怎樣先叫做好?合金會使公仔看到好頓、用山口式liscen又不是Bandai,記得以前有隻飛影膠公仔, ...
老師態度正確~~~希望我都可以買到啦~~~唔係錢問題~~~而係個盒實在又係OVER咗SIZE~~~:oh:
原帖由 lonaifaat 於 24/7/2009 09:21 AM 發表
老師咁夜都整份咁詳細的玩後報告,真係辛苦晒:64:
講真,真係幾毒下, 不過太貴了, 負擔唔起 ~~

大大......除左貴同膠之外.....碧加斯同...b-boy 分別幾高....我未有時間去睇丫...請大大幫忙..?!
多謝大大影D相:handshake: ,可以滿足下我呢D無錢買既人:die:

我覺得主角做得唔夠好,活動性、外形、堅固程度:78: ,好似D心機去左Pegas度,主角就求其D:( ,可能成本關係Pegas做靚D成本重D主角就要相對地做得無咁靚成本低D,去控制成本咁:78: !
原帖由 於 26-7-2009 12:36 AM 發表

大大......除左貴同膠之外.....碧加斯同...b-boy 分別幾高....我未有時間去睇丫...請大大幫忙..?!

SIZE比較, 圖來自模型裏@ふたば
原帖由 cybster 於 25-7-2009 01:06 AM 發表
thx for yr report actually
但今日睇過實物覺得d boy 太細:47:

但攞黎同合金魂一齊display..比例比較自然:36:
膠到沒朋友,原全可以放棄,n年之前出果隻模型個外型都好像比這個好
看完,呢款應該可以放棄噻:45:

多謝分享
原帖由 真火雲邪神 於 26/7/2009 01:14 AM 發表
睇左老師D照片和報告,我個人認為只值(HK399):unhappy:

火雲大大.......我都有同感丫....