Toysdaily 玩具日報

[玩具報告]魂SPEC-宇宙之騎士

好正,聽日出去睇下先:) ~~
好正!! 感謝details 報告  :71:

不過美中不足係收納型態要換頭, 差dd:76:

另外想問一下, 膊頭大炮d 綠色係立體綠色件, 定係平面上色而已?
可惡∼∼∼
引得我籐籐震ar∼∼∼∼
真係震到∼∼∼心∼∼∼∼

明天去拿∼∼∼∼
原帖由 Nash 於 24-7-2009 08:13 PM 發表
好正!! 感謝details 報告  :71:

不過美中不足係收納型態要換頭, 差dd:76:

另外想問一下, 膊頭大炮d 綠色係立體綠色件, 定係平面上色而已?

To Nash兄: 記得是壓出黎的凹凸紋,不是平面上色~
滲線後好睇D:58:
:* 好正!!!但好貴!!!
睇到d圖我只知道一樣野就係~卡碧斯先係主角~
500蚊樓下我都唔買
200蚊我先要諗
睇下睇下
呢只嘢又唔似好好玩喔
萬總期待的利刃只系過得去
白卡斯做的極好
但系買嘅人會喜歡利刃多d啊,還是白卡斯多d
thx for yr report actually
但今日睇過實物覺得d boy 太細:47:
睇左幾位大大報告, 再望望自己隻大張版威龍, 即刻覺得呢隻只值5魚
Thanks for the report!!!:71:

However, may not consider this lu...:42:
:71: 好詳盡嘅介紹
後記:

看到好多網友從價錢方面看這玩具...講真真係幾貴...
但從玩具方面看,小弟有幾個見解..
1)以往出的人仔公仔,怎樣先叫做好?合金會使公仔看到好頓、用山口式liscen又不是Bandai,記得以前有隻飛影膠公仔,出時好多人彈多過讚,到現在大把人想搵返。人偶絕對可以整好D,有人話太細隻,如太大隻Pegas比例上又要大返好多。
2) Pegas以往真係冇玩具出過,我入呢隻野好大程度係因為隻Pegas..隻Pegas整得真係唔錯~~
3) 正如網友說這Set玩具絕對是fans-orientated,宇宙之騎士實在太少玩具,今次出玩具fans必定要捧場,正如盒底WARNING其中一句寫,"此產品非玩具,適合15歲以上",仲唔係for fans而設?如果出75年那隻宇宙之騎士,我實立刻仆倒去賣...嘻嘻...
4)TD責任就是要介紹新玩具給大家,好與唔好都要show給大家,今次都算完成任務~~嘻嘻

謝謝大家觀看~~:52:
原帖由 TD玩具老師 於 25-7-2009 02:06 PM 發表
後記:

看到好多網友從價錢方面看這玩具...講真真係幾貴...
但從玩具方面看,小弟有幾個見解..
1)以往出的人仔公仔,怎樣先叫做好?合金會使公仔看到好頓、用山口式liscen又不是Bandai,記得以前有隻飛影膠公仔, ...

Thank you 老師 very 精警的 conclusion!:64:

原帖由 TD玩具老師 於 25-7-2009 02:06 PM 發表
後記:

... ... 如果出75年那隻宇宙之騎士,我實立刻仆倒去賣...嘻嘻

在小弟心目中,75年的那套才是宇宙騎士,如果出就死得人啦!:70: