Toysdaily 玩具日報

潮流特駒:「有玩SIC嗎? 入黎talk下啦!」

仲又一個問題。。。:shy:
如果SIC vol 40同12(AGITO同黑魔)價錢一樣都係300几,選邊隻好?跪謝!
原帖由 op234 於 17-11-2008 01:23 發表
仲又一個問題。。。:shy:
如果SIC vol 40同12(AGITO同黑魔)價錢一樣都係300几,選邊隻好?跪謝!

我是拉打粉絲, 梗係支持SIC vol 40 AGITO 啦:p
我都想問下邊度仲有SIC27同30啊,依牌想入翻啊,大概幾銀啊 ?再求啊~~

回覆 1398# 的文章

多謝驅兄的意見,我已買AGITO,但因為太興奮,無髮現到。。。。竟然有一只手重復左:56:
:70:
原帖由 op234 於 17-11-2008 01:15 AM 發表

无啊,我當SIC係藝術品,所以怕D膠會老化,聽說透明件放耐左會變“粘呼呼” :unhappy: 我又怕D膠會變形、爆裂。。。
我想知各位大大點樣打理,同埋有無辦法可以知道SIC的出廠日期,謝謝

基本5洗点保养,稳个玻璃柜装住,注意有射灯既就5好成日开就得啦,成日开D玩具会褪色
仲有得闲就换下姿势,如果5系D关节会脆过301.。。:o
電王limited版出咗啦
行貨...貴過4魚:59:
遲疑左好耐都係等月尾的亞洲版
原帖由 bunnyyau 於 22-11-2008 03:25 PM 發表
電王limited版出咗啦
行貨...貴過4魚:59:
遲疑左好耐都係等月尾的亞洲版

水貨都唔洗哩個價喎?????:59:

回覆 1401# 的文章

Thank you
我想問SIC系咪都有分“國內用”“國外用”?點樣分?
原帖由 op234 於 23-11-2008 01:13 AM 發表
Thank you
我想問SIC系咪都有分“國內用”“國外用”?點樣分?

以我所知正版有分“港版”“日版”“台版”和“亚洲版”
港版一般指瑞华行代理版,价钱按日圆7几算(好似系。。。),一般比日版迟到几日,背后有张镭射贴纸,上面写住“HONG  KONG”
日版就指不经代理直接从日本过来的版本,价钱比港版要贵50到100RMB不等(也有例外,而且不小。。。),日版比港版早到货,背后咩都无写
亚洲版一般就指鹏富行代理版,价钱按日圆6.5算(好似系,有些也有6算的),背后都有张镭射纸,但上面写住“CHINA” ,这仲货一般只有大陆才有,但有些玩具也会在HK呢D地方有亚洲版,例如圣衣神话
台版我就不太清楚,但它的价钱是所有版中最贵的,且只有台湾才可以见到(还比较罕有,以前去台湾基本都是亚洲版:44: )
一般来说的话,日版是所有玩家所追求的,也是商家们最喜欢用来炒的一种版本,但其实以上四个版都是国内东莞同一间厂生产的(叫啥我不知道,反正不是合俊。。。),哪怕日版都是写着MADE  IN  CHINA,所以,无谓特别追求什么国内国外的,随便捡起一盒价钱好,QC  OK的付钱就是了~

特别提醒要小心厂货,那些货没有经过QC过关直接重东莞果边发过来,同日版一样咩都无痴,不过胜在价钱较便,但有D扑X中意同日版沟埋离卖,这点自己看着办,我也不懂怎么分:26:

我来自广州,初来报道~~多多指教!!

Welcome Wayne and happy to see your collection! :71:

Anyone u wanna got at present? :)

卡里斯

I want this one.But I don't know where to buy and how much?
衣排体翻555,突然想入翻只SIC30,各位大大帮帮忙报料,边度仲有货啊?THX
原帖由 wayne_yip 於 2008-11-24 09:50 發表
I want this one.But I don't know where to buy and how much?

呢隻係"船仔"見過/問過...
but 好x貴:70:
我都仲差呢隻:56:
原帖由 hon4170 於 24-11-2008 05:09 PM 發表

呢隻係"船仔"見過/問過...
but 好x貴:70:
我都仲差呢隻:56:

我都有興趣喔,咩價位先,5該PM下啦~~