Toysdaily 玩具日報

[其他] 必萌外傳.......

原帖由 煙花 於 27-5-2009 01:30 AM 發表

白朗大夫唔係西人黎咩:47:
:38: 我無話過白朗係男定女喎......
:36: G7必萌植民星發射導彈<蔣喬前傳>好人連邦發動反擊.......

原帖由 貨車仔 於 27-5-2009 09:57 AM 發表
:36: G7必萌植民星發射導彈<蔣喬前傳>向好人連邦發動反擊.......
http://www.toysdaily.com/discuz/redirect.php?tid=7884&goto=lastpost#lastpost

你想死呀?
好人星你都射~~~
:@ :@
車爸你做咩咁睇唔開
原帖由 貨車仔 於 27-5-2009 10:15 發表
先下手為強...後下手遭殃...
我覺得你太小看好人的氣量了
原帖由 mirage 於 27-5-2009 10:25 AM 發表
我覺得你太小看好人的氣量了
:38: 我点敢小看好人...
:66: 咁係咪要寫個四十集嘅長劇呢?

:67: 其實多年之後劉芳同美国嘅大學學長結婚...蔣喬都特登去觀禮......
但係我無寫出嚟....想留多d思考空間畀大家......
原帖由 貨車仔 於 27-5-2009 10:46 發表
:67: 其實多年之後劉芳同美国嘅大學學長結婚...蔣喬都特登去觀禮......
但係我無寫出嚟....想留多d思考空間畀大家......
你現在都說了出來,有什麼空間可言了
原帖由 貨車仔 於 27-5-2009 09:50 AM 發表 <白朗大夫前傳>白朗多年前由家鄉出城打工,經朋友介紹去咗間台資电子廠做嘢.生活雖克苦但亦算安穩,白朗始終係十幾歲嘅後生女...比較貪玩,放工之後都會約埋三幾個同事去行吓街,有 ...
又幾傳奇WO!
不過由廳轉廊收入不是更少嗎??不過都好最少最後有啖好飯食.
不過D狼狗真係賤得幾厲害的...
必萌區特約之<蔣喬前傳>
蔣喬劉芳相識於中三,芳視喬為知己,而喬一直暗戀芳而沒勇氣表白,
升中四喬因成績欠佳而留班,但2人依然以手機短信保持聯絡,喬亦常常等芳放學送上小禮物...
每次芳問喬:「係咪等咗好耐?」
喬都只係答:「一陣啫。」
喬還會不定期「巧遇」芳,都係果句:「咁啱嘅?」為的只是閒聊幾句,見見她...
芳不時與男友吵咀亦會找喬開解,雖然2人並非情侶但走得很近...

中5那年的聖誕節芳因小事和男友分手,芳哭著打電話給喬......
喬建議芳與自己於晚上6点單獨約會,更預告會給芳一個驚喜.....
喬知道芳很喜歡反町隆史演那套日劇Beach Boy,所以買了劇中廣末涼子那條銀海豚水晶頸鏈作禮物...
喬5点半就到了,可惜芳遲遲還沒出現,电話亦沒開...
原來芳和男友已經和好如初,男友為賠罪拉了芳去食聖誕餐過其二人世界,
芳十点半才到相約喬的地方:「對唔住,阿喬我男友追返我,所以...遲咗嚟要你等咁耐...」
喬看見站在芳身後的男友,把禮物交到芳手上:「我都係啱啱到啫...依家仲要趕下場呀!」就走了...
過咗一陣芳手機收到喬的短信:「當找到自己所愛的人,就要努力爭取...但我努力爭取過,現在放棄了」
芳的回覆是:「我無法確定能否和你做天長地久的愛人,所以選擇永遠也只做好朋友

從此喬再沒在校門等芳,更不會「巧遇」上......
原帖由 warxv 於 27-5-2009 01:47 PM 發表
又幾傳奇WO!
不過由廳轉廊收入不是更少嗎??不過都好最少最後有啖好飯食.
不過D狼狗真係賤得幾厲害的...
:o 大場生意多,但女更多...一晚最多做兩轉客,更唔一定日日可以發市...
細廊快餐價錢平,勝在爛做,客路廣...有時下午3点到03做幾多轉真係不敢想像:Q ......
[quote]原帖由 貨車仔 於 27-5-2009 09:52 PM 發表
必萌區特約之<蔣喬前傳>
蔣喬與劉芳相識於中三,芳視喬為知己,而喬一直暗戀芳而沒勇氣表白,
升中四喬因成績欠佳而留班,但2人依然以手機短信保持聯絡,喬亦常常等芳放學送上小禮物...
每次芳問喬:「係咪等

:$ 又一個好人~
車巴 D人冇故事睇 開始煩躁....
你快D加多幾回連載:78:
我打SDONLINE的時間 故事區就ONLY YOU了:78:
原帖由 CIIA 於 1-6-2009 08:47 AM 發表
車巴 D人冇故事睇 開始煩躁....
你快D加多幾回連載:78:
我打SDONLINE的時間 故事區就ONLY YOU了:78:
:76: 電視都大結局咗啦...
由依個post沉落去吧...!
柴9被劈之後...佢同必文就失咗踪喇......
有人話見到佢地去咗西藏布達拉宮...又有人話佢地上咗斷背山......
必文可能16年後先會從現人間喇......
:blame: 個故事爛尾呀