Toysdaily 玩具日報

查看: 20132|回復: 28

本人小時候心中的性感女神~~Dirty pair~~

可能真係老餅先識呢套野~呢套dirty pair於1985年播出, 講述兩位未來警察姐姐的故事,兩位姐姐分別叫kei and yuri, 呢套野小弟好似未睇過, 因為當時要睇呢的片都不易..又找到錄影帶之餘又要有部ntsc的錄影機. 有錄影機又要有ntsc的電視, 十分煩惱...加上當時係學生, 點會有錢搞呢的器材.. 所以當時認識呢套野都係透過的hobby japan及new type等日文動漫模型雜誌.... 當然睇呢套野都唔係睇乜故事, "所謂醉翁之意不酒, 只在乎雙姝的制服也".......~

又講多廢話了, 今日居然傻傻下居然係mong kok比我見到我以前的性感女神, 即刻唔諗咁多. 買番來先算...呢套野應該係幾年前慶祝20周年所出品的. 但當年出呢套野時又唔覺得香港有得賣..所以就沒有再留意..現在無心插柳柳成蔭...都幾開心下~~ 好...去相~~:43:

盒面~~

盒底...幾靚....

主角之一" KEI"

另一主角"YURI"

雙妹一出...其利斷金啦...

在此奉上YOUTUBE OPENING一段, 讓大家認識下呢套野~~~

:35: [url]http://www.youtube.com/watch?v=VeEMPizi5VY[/url]:35:

後記: 呢套由WAVE出品的1/10雙妹. 當開盒後, 都覺得QUALITY不差, 雖然有點點膠, 而YURI頭頂更有條深坑...但感情勝於一齊...因為有關呢套野的PRODUCT真係出唔多...所以真係好滿足~~
好介紹。:handshake:
:love: 真係好耐都無見佢地的product
大大你頭一段文字,如果我寫Dirty Pair, 應該同你寫嘅一模一样。
呢套我一直冇買,因為覺得身型同原設出入太大,样亦唔太似
但睇完你嘅相,又覺得原來都好OK wor.... !!

日本人改嘅 :

如果revoltech 出就好喇!
好懐念:handshake: ~我同大大當年的情况一樣(當然醉翁之意亦一樣:p )...所以當時只有能力買左本小畫集~現應藏於家中某一死角...
原帖由 WalkerMachine 於 11-4-2009 02:24 AM 發表
大大你頭一段文字,如果我寫Dirty Pair, 應該同你寫嘅一模一样。
呢套我一直冇買,因為覺得身型同原設出入太大,样亦唔太似
但睇完你嘅相,又覺得原來都好OK wor.... !!

日本人改Ü ...

冇記錯嘅話..MK廣華街巷仔...有一檔散貨場...做緊跳樓價~~可以去睇吓丫~
原帖由 takeshi 於 11-4-2009 02:38 AM 發表
好懐念:handshake: ~我同大大當年的情况一樣(當然醉翁之意亦一樣:p )...所以當時只有能力買左本小畫集~現應藏於家中某一死角...

:34: :34: :34: me 2
呢套野...當年我只係透過睇A-Club先知

回覆 1# 的文章

上色造形都唔錯喎!:shiny:
警察姐姐.....妳捉我啦....:46:
佢地居然係警察.!?
Agree, 土器手司's version was the best. This version is the OVA and not TV version. (the upper part of the protective suit is different, of course more sexy).

I can't understand why their ships were never made it to products?
我鍾意新版多d~~:35:
not dirty:46: :46:
呢套當年漫周譯做<淘氣雙姝>, 紅髮的漫周譯做"阿惠", 藍髮的漫周譯做"百合",
"百合"係我當年鍾愛的角色之一:love:

約數年前無記在4點先播出呢套80年代動畫(好像名為"銀河醒目女":cool: ).