Toysdaily 玩具日報

查看: 13197|回復: 22

[玩具報告] 超魔神-龍神魂之座

未出之前, 已經好留意佢, 因為重未出過, 不過未買過呢牌子既野, 都試一下.

呢隻野砌時有以下感覺:

1) 好易砌, 組合容易;
2) 條尾好刺手, 我砌到出血,
3) d 膠有d dirty,
4) 條尾要用aa 膠, 好鬆,
5) 用左4支噴油, 同盒模形咁上下價錢,
6) 剪隻眼個綠色件, 一下爆左,
7) 某d 夾個位唔太好(如腳).

Box Art.

噴左兩日, 終於完成, 好吉手.................

擺post 無咩難度, 關節可接受.

必殺............................係咩呀?!?

條尾想起砌個時, 真係想死.:70:

好啦, 個把亂配色既劍出場.

把劍有d白色都未想................算啦.

隻野好長..........................

必殺.................超魔神龍神劍...........(我自己改架):77:

好啦, 又完成一隻, 今年1月已經砌左3隻, 比上前成績好左, 各位加油!!

後記: 有部份金色噴得太近, 成一達達, 因為響前面, 用thinner再沬過, 再噴, 激死.
師兄可唔可以影下邊4枝噴油,砌得好靚^^
幫到手, 一定幫, see see.

師兄可唔可以影下邊4枝噴油,砌得好靚^^
kevin629 發表於 26-1-2013 04:34 PM
幫到手, 一定幫, see see.
馬仔 發表於 26-1-2013 05:12 PM

係唔係就咁噴就得??會唔會難上色
條尾嘅黑色及劍用手油,其他就咁噴。
條尾嘅黑色及劍用手油,其他就咁噴。
馬仔 發表於 26-1-2013 06:14 PM

請問用咩筆油
請問師兄係咪續個件噴左先砌,定係一part part砌左先噴?透明件用手油上色?
我自己係噴左油後才剪件組裝,會出現咁些位未上色。所以最好裝好才噴。

透明件用噴油紅色。

請問師兄係咪續個件噴左先砌,定係一part part砌左先噴?透明件用手油上色?
wai871109 發表於 26-1-2013 07:47 PM
我自己係噴左油後才剪件組裝,會出現咁些位未上色。所以最好裝好才噴。

透明件用噴油紅色。

...
馬仔 發表於 26-1-2013 09:18 PM

把劍點油先唔出界???
正到暈!!!暫時見TD完成度及成色最好的超魔神~
:34:其實你講邊個位, 其實大部分佢都分左件, 都無咩機絛油出界.

把劍點油先唔出界???
kevin629 發表於 26-1-2013 11:37 PM
除左對眼同腳,其他透明件都上左色??
嘩..............好開心有你咁大力支持.:(

不過我既能力同其他大大比, 都係小學雞一隻.:78:

正到暈!!!暫時見TD完成度及成色最好的超魔神~
vearemember 發表於 26-1-2013 11:48 PM
1月已經砌左3隻,加油:71:
其實你講邊個位, 其實大部分佢都分左件, 都無咩機絛油出界.
馬仔 發表於 26-1-2013 11:50 PM

把劍D珠.................