Toysdaily 玩具日報

樓主: Mythsearcher

[其他] 大家最喜歡的Gundam

GP01-04,zz,Strike Freedom 同 Unicorn Banshee 都係在下最喜愛機體:64:

其次我估係Nu,Hi-Nu,v2,Legend/Providence,Crossbone X-2,Ex-S
高連00 reborn
點解鐘意?

因為佢算係高達00中在00Q前性能及武裝最厲害的機體,加上係魔王機
仲要難得係一隻咁''士正''既高達,仲有得玩樂驗
對我黎講佢真係好吸引!
最重要係,佢都係高達!
RX78, 因為是一個經典,
而從RX78 產生的Crossover, 武者頑駄無, 騎士高達等- (異世界之高達) 非常特別.
希望RX78四十週年大家都繼續响處交流.
NEUE-ZIEL.
大大隻隻, 唔知 NEUE-ZIEL 會唔會出 HG呢 ?
同埋賈圖0既魅力太強. 同埋呢套0083比較現實D.
唔會話一個靚仔都可以打嬴D 軍人.
GP02A 都好正, 不過可能係搶返黎.
而 NEUE-ZIEL 係做比賈圖, 所以只係揀一部0既話, 就只有 NEUE-ZIEL.
如果唔睇邊個控制, SAZABI , ZAKU IIS , NU, THE-O 都係我喜歡0既機體.
第一位是mark II,第2是w gundam,之後是元祖RX-78

OT~~最憎是turn A:53:
KAmpfer和
Zimmad 的 Zudah
S-Gundam, GP01-4, Zeta, Nu.......all of them are my favourite!:$
最喜歡MK-II同GP03:34:
zz~~卡碧尼~~~GP03 :71:
EX-S,
GP04

:36:
RX-78 經典中的經典,提到高達,邊個唔識佢 =.=
最愛Z GUNDAM
之各後就ZZGUNDAM同RX-78

1) GP 01 / GP03D/ Z Plus / S Gundam (incl. Ex-S & Deep Striker) :71:

2) 小弟都好鐘意地獄死神高達改

3) 00入面 ge GN-002 / GN-006 / Seven Guns
Wings Gundam Zero Custom好鬼正!又夠型媧:)
雖然羽毛翼夠吸引,但係都係唔夠佢哥兩支加農炮殺食,心目中此終係最型最好:46:!
1. NU , 2. 00 Raiser & 3. Unicorn :71: