Toysdaily 玩具日報

查看: 39947|回復: 78

● 生化危機4 小劇場 + 第四生還者(Hunk)

Biohazard.....係日版嘅名稱.....而美版...係叫做Resident Evil....呢點應該好多人都知.....
Biohazard就譯做"生化危機"...咁,Resident Evil 嘅中譯又係乜呢...?
可以有幾個譯法....不過我自己將佢譯成===> "邪惡原居民"   XD

好,講返今次"鬆化危機 4"小劇場....人名方面...我會刻意用晒佢地D中文譯名:he: ....聽唔慣可能會比較"銀耳"...
故事開始, 話說...阿里昂甘迺迪....為左救美國總統個女 - 雅絮莉....所以去左西班牙郊區一條村落度去調查嘞....

等我"目及"下前面咩環境先~~

嘩~ 咁快比人發現左添~
有陌生人呀~~~劈佢~~!!

咁唯有同你地死過啦~~ 我射~! 我射~!  我射射射~!

看我無敵體技~ 里昂踢~~!

哇~~你幾時行左過黎咁近架..?

太多人喇.....唔夠打添....走人~~~ (謎之聲: 點解突然冇左件褸嘅..?)

時間關係...話咁快...里昂甘迺迪已經比班癲佬片到得返半條人命喇.....

實在好危險....好在咁o岩有save point....即刻save先.....咦~我冇ink帶喺身喎....死啦~冇得save呀~~~

喂~未得住呀, 你地咪埋黎呀~~~

嗚~~~~人地都話未得咯.......

~~~you are dead~~~
故事take 2....
今次里昂遇到亞拉岡...呀唔係...係路易斯先o岩.....
請用印度人口音讀出 ==> 朋友~你雖要人幫手嘛? 我可以幫你...

阿里昂當然一口答應佢啦.....之但係...佢地殺極都殺唔晒班癲佬....

請再用印度人口音讀出 == > 朋友~咁落去唔掂喎~打極都有...我就快冇子彈啦....

就喺哩個時候....阿亨特 咁o岩經過...見到里昂佢地情況唔係好掂....手多多走去幫佢地手嘞....

等我黎幫吓你地啦~~看我得意絕技~ 咯頸術......我咯~!

再咯~!

村民們: 有新獵物....劈佢~~~~

嘩~~~ 衰多手惹禍上身添~~走人呀~~

無聊劇場....完
之後係演員介紹
Luis
用sideshow Aragorn個頭....求其砌隻Luis出黎玩吓....

第四生還者 - Hunk
game中隱藏人物.....Biohazard第二集首次出場....第四集以全新形象再度登場...
原設中...佢身上本來冇任何Umbrella標誌....我畫蛇添足,走去加個臂章比佢...

我根據哩兩幅圖....砌左哩隻Hunk出黎.....

Hunk 有死神之稱號...因為每次執行任務...除左佢自己之外....全隊人都會死光...莫非佢就係傳說中嘅死神山達斯!?

電鋸佬...HOTTOYS野.....我重油過佢雙眼...原本嘅眼神太友善喇....

邪惡原居民1號
原材料....Dragon野...油紅對眼(因體內有寄生獸影響)...再化個道友妝....

邪惡原居民2號
原材料....都係Dragon野...面部化妝同上....

邪惡原居民3號
亦都係用Dragon野改.....

主角 Leon....HT野.....

做左少少手腳....幫佢豐胸....噴消光整唖色對手臂....原本隻手好似渣左油咁令立立.....
而彈夾袋HT實在太跟原著喇....全部都係空嘅....我自己去配返6隻手鎗彈夾比佢.....(紅色箭咀果度)

自己配嘅"芝加哥打寫機"....GAME入面係一支無限子彈嘅機鎗....

再配多支無限火箭炮....有晒哩兩件武器...喺GAME入面已經係無敵.....

hasta la vista ~!!

謝謝觀看~~~~

超正!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:DD 無得save最好笑
凌晨4點幾先黎發d咁勁ge post:50:
大大好強,好有心機
故仔又得, 強ar:71:
我本身都想買hunk, 但想買個時已經冇晒貨:79:
強帖留名 :71:

認真好野
:71: 正到飛起!
咁捨得將leon 訓係草地上:43:
:71: NICE POST
Resident Evil:67:

如果有電鋸佬鋸甩頭就正喇:p
Very Creative!!:71: :71:
劇情生動有趣,GOOD~~:71:
good post! Hunk and Luis DIY so 正!!! :71:

可惜ht 出兩隻leon 都唔出ada... :69:

不過佢出ada 可能好難令fans 滿意:67:
MAX, your threads are always amazing!  Must be highlighted!  :71: :71: :71:
great job ahahha