Toysdaily 玩具日報

查看: 6764|回復: 15

原來ATV播緊 Lucky Star ??

Sat & Sun ( non horse racing day)  5;00pm. , since yesterday
有冇大大睇咗?唔知d 中文dubbing 得唔得呢?
我覺得就一般啦. :67:
此方變左小此:66:

如果有”陳啟泰”唱op就更加完美:67:
原帖由 AIIC 於 1-2-2009 11:30 PM 發表

可以的話陳生最好跳埋隻舞:$
我都有睇~不過d聲優就........................:53:
原帖由 AIIC 於 1-2-2009 11:30 PM 發表

KONA醬 無錯

陳啟泰 要跳埋舞添

不過d配音就.............除左小司無個似樣
最緊要的小神晶 完全無力呀:26:
原帖由 penny24hk 於 2-2-2009 11:09 AM 發表

KONA醬 無錯

陳啟泰 要跳埋舞添

不過d配音就.............除左小司無個似樣
最緊要的小神晶 完全無力呀:26:

係唔係盧海鵬配白石:67:
原來已經播緊....還以為有排才播.....
我都會看下,為了抬高ATV收視,打破"一台專政":34:
某某地方有得DL腦殘星:59:
某大牌(大)... 與小學生(小)... 於某地聯誼時的對話...

大:「喂... 原來麗的買左『甩嘰。士打』... 今日5點鐘做喎... 」
小:「下!... 喱套咁『專業』既野俾佢買左黎播?... D翻譯得唔得架?... 」
大:「好難講... 分分鐘搵丙門配白石稔都唔定... 睇下未知囉... 」
小:「屋企部錄影機掉鬼左邊樹有得錄?... 部腦雖然裝左TV Card... 但又未裝天線... 淥麵咩?... 」
大:「咁... 不如收檯返歸睇啦... 」
小:「咁又唔駛... 家陣D科技咁方便... 嘿嘿... 」
大:「唔好嚮樹講D咁危險既話題... 」

呵呵呵... 沒想像中差... 不過就一定配不出原來的神髓的了... 暫時可以收貨吧... 果然不抱太大期待是對的...

不過在Ending此方唱《宇宙鐵人ワъみФユ⑦》時... 翻譯懂得譯作《宇宙鐵人天地雙龍》... 就真的是要給個「叻」字了... 因為懂得這個的起碼都要有點「資歷」的人才曉... 不過... 如果能夠唱出中文版的話... 就再加分了... 樹關這套經典特撮30年前在麗的播放的...

小櫻上

原帖由 小櫻 於 3-2-2009 09:03 發表
不過在Ending此方唱《宇宙鐵人ワъみФユ⑦》時...

之後白石ed時那些歌找人唱的話更好...

wo wo woo...唔記得左些事...我唔記得左一些事....
(超粗略翻譯...請自己按聲調去唱...XD)
原帖由 mirage 於 3-2-2009 09:43 AM 發表

之後白石ed時那些歌找人唱的話更好...

wo wo woo...唔記得左些事...我唔記得左一些事....
(超粗略翻譯...請自己按聲調去唱...XD)

今野宏美 的 三十路 中文版:58:
原帖由 penny24hk 於 3-2-2009 09:45 發表

今野宏美 的 三十路 中文版:58:

唔好玩LA~~~呢首都中文版~~~~

不過我估後期D白石真人片尾佢會CUT~
原帖由 X-JAPAN 於 3-2-2009 10:08 發表

白石的mi mi mi ru ru ru呀...
原帖由 X-JAPAN 於 3-2-2009 10:08 AM 發表

佢一cut 會冇人睇:78: