Toysdaily 玩具日報

查看: 7795|回復: 15

GX-13 超獸機神 (問題)

請問點樣將這兩件黄色收入心口?

13r 呀....幫手推一野先:71:
是可以收到入去GE
要兩塊一齊慢慢收入去
但黃色困兩塊野好易會花&黑色果LOOK棍成日驚距會斷
d 一 part 係要好有心機慢慢對位變的 ... 我記得我第一次玩時好似用左差5多 半個鍾 ... :80:

話時話 ... 樓主你隻 13R 係唔係 黃左 ???
原帖由 solarsunshine 於 30-1-2009 10:10 AM 發表
是可以收到入去GE
要兩塊一齊慢慢收入去
但黃色困兩塊野好易會花&黑色果LOOK棍成日驚距會斷
原帖由 Vince 於 30-1-2009 10:13 AM 發表
d 一 part 係要好有心機慢慢對位變的 ... 我記得我第一次玩時好似用左差5多 半個鍾 ... :80:

話時話 ... 樓主你隻 13R 係唔係 黃左 ???

唔該晒,兩位...
噚晚先開,已經黄咗?? :50:  定係我俾人呃咗?? :59:
成功! :43:

i also try that part, very difficult to hide it, almost give up that time, haha
厄左 ? 你意思係買時冇 check ?:50:
其實, 我係問你 係唔係 黃 左 .. 因為可能 相 同 實物 唔同 ...
原帖由 Vince 於 30-1-2009 10:32 AM 發表
厄左 ? 你意思係買時冇 check ?:50:
其實, 我係問你 係唔係 黃 左 .. 因為可能 相 同 實物 唔同 ...

都買咗好耐,買嗰時又無 check,話係全新未開;最近先開黎玩吓,你哋俾d意見,睇吓有無問題啦... :77:

睇睇吓,真係有d問題;機體兩邊色完全唔同.... :50:
我係你 相中 就見到 ... 象頭既 左右 灰色位 唔同色 ... 左邊白 d 應該係原本色. 右邊 就似 黃 左了.

d 到 大比 前面 都唔同色 ... 原本係一樣的.

其實 膠料 變 "黃" 係 氧化自然現象. 你買時可能係未 黃 的 ... 但因為時間耐了, 物料出現變化所以變成咁.
原帖由 Vince 於 30-1-2009 11:03 AM 發表
我係你 相中 就見到 ... 象頭既 左右 灰色位 唔同色 ... 左邊白 d 應該係原本色. 右邊 就似 黃 左了.

d 到 大比 前面 都唔同色 ... 原本係一樣 ...

多謝 Vince 兄提點,可能因為家中比較潮濕,氧化咗;咁未變色嗰邊會唔會遲d都氧化,就會一樣色?? (妄想中) :44:
原帖由 rcheung 於 30-1-2009 11:17 AM 發表

多謝 Vince 兄提點,可能因為家中比較潮濕,氧化咗;咁未變色嗰邊會唔會遲d都氧化,就會一樣色?? (妄想中) :44:

rcheung 兄言重了, 我唔算係提點呢 ... 都係同大家討論一下 ja ... 我學到既野好多都係之前的前輩教的 ...
而 ... 膠件因氧化變色其實好常見 ... 而一 d 位黃左 一 d 位冇黃現象亦十分普通 (我都有野係咁) ... 但以我個人經驗黎講 ... 真係未發生過 (咁未變色嗰邊會唔會遲d都氧化,就會一樣色) ... 唉 ...
我到宜家都吾敢用力搞果兩個黃色野
呢隻色好似係特別版顏色喎:45: 噚日見到賣成衫字頭:50: