Toysdaily 玩具日報

查看: 4407|回復: 24

[分享討論] 我已经申請成功

頭像被屏蔽
弓起晒:67:..............
:67:好唔想交稅...........
:70::56::53::44::47:
公仔已表達我想講既野...
即係點?搵唔到野做?你想人恭喜你?覺得自已成功?:42:
頭像被屏蔽
橫眉冷對千夫指,俯首甘為孺子牛
膠青 發表於 11-9-2012 11:57 AM

唔怕生壞命...
最怕改壞名...
在下並無指責意圖,不過見到閣下大有安於現狀之意,所以才有所擔心,是問不足二千元於今天香港這個高物價,高銷費社會能作些什麼:42:
剛剛收到社會福利署的信,審批成功,  每月領取 $1,975 失業援助金,   ...
膠青 發表於 11-9-2012 10:55

:no:好羨慕你呀!我既申請唔批
剛剛收到社會福利署的信,審批成功,  每月領取 $1,975 失業援助金,   ...
膠青 發表於 10-9-2012 06:55 PM

I don't know about your background story,

Let's hope you can find a job soon, then you don't have to depend on this welfare benefits much longer...    :36:
假膠味濃
我唔明咁樣有D乜野值得恭喜, 得果二千蚊都唔夠一個月, 我想知點生活,
倒不如努力D去揾工, 雖然依家揾工唔易, 你肯騎牛揾馬嘅話點都總會揾到,
點都好過靠政府施捨, 喺屋企做量地官無所事事遊手好閒
拎綜援一尐問題都無,只係依份糧夠糊口嗎?
一千幾百有乜用???

求其咩工都over 8000啦家陣~~~
膠青 發表於 11/9/2012 10:55

Why so happy?
I think finding a job is even more important than receiving CSSA.

Job in 71 or mcdondon  would be better than this.

You are still young......