Toysdaily 玩具日報

查看: 7762|回復: 40

[個人收藏] MY GFFMC,MY Memory 你有冇呢種心情?

終於將GFFMC 1001~1009以及大部份嘅限定收入完畢 捻翻起剛剛收集呢個系列個時真系覺得有D瘋狂 事關啱啱系炒起嘅時候 不過幾甘艱難都好今日終於收齊全編號 還差一隻C3限定出廠色78就完全制霸完畢!!!

照相时顺便随拍了一些

后记:細細個開始睇TVB嘅高達長大 對高達到加下都有一份執著 從砌模型到收集高達成品可以話系從細路到大人嘅轉變 隨著年齡增長 漸漸冇時間同精神去砌高達 轉為對成品嘅收集 而我 對katoki亦系情有獨鍾 所以開始沉迷GFF系列
回首過去 好多也都系美好嘅 我覺得大人收集玩具並不代表幼稚 我認為收集嘅唔單單系一件玩具 還系一份回憶同童真 我好幸運生於80年代 令我接觸到高達令我沉迷于高達 每個人都應該有自己執著嘅美好 而呢d美好 冇必要得到全部人認同 希望各位同好繼續發揚TD精神 將玩具玩到底!!!!!:34::43::75:

Ex-S:71:

my favorite Gundam:43:

細細個睇TVB嘅高達長大
對高達到加下don't have 一份執著
從砌Gundam模型到收集砌others unless可以話系從細路到嘅轉變
隨著年齡增長 漸漸not interested in Gundam / hate Bandai 轉為對Sci-Fi, motorsport, FSS...
我覺得大人收集玩具並不代表幼稚, just mean waste money
我認為收集嘅唔單單系一件玩具 還系一份回憶同hurting the lost of 童真
每個人都有自己嘅執著,冇必要得到全部人認同
希望各位繼續waste $ :66:
又一個高達超級粉絲,十卜:71:
后记:細細個開始睇TVB嘅高達長大 對高達到加下都有一份執著 從砌模型到收集高達成品可以話系從細路到大人嘅轉變 隨著年齡增長 漸漸冇時間同精神去砌高達 轉為對成品嘅收集 而我 對katoki亦系情有獨鍾 所以開始沉迷GFF系列
回首過去 好多也都系美好嘅 我覺得大人收集玩具並不代表幼稚 我認為收集嘅唔單單系一件玩具 還系一份回憶同童真 我好幸運生於80年代 令我接觸到高達令我沉迷于高達 每個人都應該有自己執著嘅美好 而呢d美好 冇必要得到全部人認同 希望各位同好繼續發揚TD精神 將玩具玩到底!!!!! 棋仔 發表於 20-2-2012 11:20 PM

很好呢,至于后半句。。。。。。。。。如果不是没收入或寄人篱下的话才能说呢。。。。。。。。。
不可能被全盘接受的人生吗。。。。。。。。
好中意樓主的說話∼
接觸到高達已經系我人生值得興幸的事:43:
大大都砌左好多新MG喎:71::71:
很好呢,至于后半句。。。。。。。。。如果不是没收入或寄人篱下的话才能说呢。。。。 ...
VEDA 發表於 21-2-2012 01:19 AM

每个人都有趴系地上到企起身嘅过程!
大大都砌左好多新MG喎
stonekeung01 發表於 21-2-2012 01:59 AM

MG已经好少砌 有时直接比D朋友砌。。。。:56:
Ex-S

my favorite Gundam

細細個睇TVB嘅高達長大
對高達到加下don't have 一份執著  ...
ygat2005 發表於 20-2-2012 11:39 PM

冇错 荷包压力其实系非常大 不过大有大玩 细有细玩 点玩都得 最紧要有得玩!
no gp03????:45:
why didnt see gp03????:45:
回復 1# 棋仔

很讚的心聲分享:77:
Because of you last paragraph!  Add marks!! :71:

And wanna add poison to you... :^

終於將GFFMC 1001~1009以及大部份嘅限定收入完畢 捻翻起剛剛收集呢個系列個時真系覺得有D瘋狂 事關&# ...
棋仔 發表於 20-2-2012 11:20 PM

:71: job ,man

fryers love U .........................................