Toysdaily 玩具日報

AVP SHE Predator· Machiko

Hottoys的杰作~女鐵血戰士·Machiko,確系好嘢黎!

什麼背景相關的我就無太多了解,只系聽聞系出自AVP漫畫,Machiko就系源自AVP1中的那個女人,之後乘上Predator的飛船,了解到原來就是這些家伙養殖異型用來狩獵娛樂,後黎仲勁到殺晒成架船D Predator。我聽到嘅就只有咁多,大家有了解不妨傾下∼∼
個包裝就麻麻地,同AVP2的Wolf 2.0的超豪包裝無得比,但都系OK嘅,內盒透晒Machiko個面具花紋添∼
用左新開發的BODY,幾正,可動性同外型都好好,胴體部份包左硅膠,睇得又摸得。組合唔算太難,因為網衫同胸甲裙甲都著好晒,個BODY又唔使砌。系綁個刀橇在背後所花時間長D,我就綁高左,睇落好睇D,咪知就掛到去小腿了。成個身體比例都修得好好,女人味十足,戴上面具亦完全無其他Predator咁覺得頭大。全部裝備可以上晒身,仲精良過Predator們果D。可動性就同其他的無大分別,令你滿意就是了。
面具無Predator果D做得咁細,一件過,眼部亦只系塗上,小小不足。
肩部炮分3段關節,可以折埋收喺背部。
又系掛一串XXX的頭骨(很想知道D咁細個嘅頭骨究竟出自什麼?)腰前有收納狀態的回旋標和由異型爪制成的匕首。
腰後更精彩,呢把刀我都唔知叫咩名了,但就有小小港版那些神兵的感覺。腰側掛著兩把應該內置化屍水的飛刀,一插即化。
異型頭蓋製作成盾,出面用透明件,裡面的骨頭結構和上色都睇得好清楚。好鬼靚。個盾是套在手甲上的,都幾實淨。
除面具∼個樣似.......多數人話安祖蓮娜,但我覺得似Natalie Portman多D。TW有版友做了有趣有比較:http://www.toy-world.com.hk/forum/viewthread.php?tid=5616&extra=&page=4
Machiko兩只眼系唔一樣的,左眼配合面具左邊的兩道血痕已經變得通紅。眉毛、眼影和口紅都確系畫得靚!
手刀無得伸縮,亦無電鍍處理,差D∼
把刀就真系賣點黎,夠型夠特別!
如果可以做電鍍就靚太多了∼依家成只嘢無D閃令令嘅地方。
長老長矛,有晒掛飾,但就.....小心折斷啦。我就斷左一次了,HT換翻俾我∼但睇怕都唔會長命了。玩Wolf時我又無呢種感覺卟。
咁就........又系可以拉下縮下咁。
第一版就有埋地台,咁應該無第二版啦XD。地台有個鐵血小朋友的頭骨,為什麼是小朋友呢∼∼?因為呢個頭骨真系好細個。
但雕工同上色就一流嘅∼
好了,成只嘢都系威系勢又有女人味,入手嘅都應該好滿意啦。
COS下漫畫封面張圖先∼同Predator的體積差異就系咁了。

後記:真系可說是出品精良,又多嘢玩!品質上黎講真系好滿意,但為何遲遲無幫距影相,10月最愛又無距份∼?就系因為對住距無咩感情阿嘛∼
真係幾型
多謝分享

好後悔無訂

無奈.....:56:
:handshake: looks great!
thanks for the review!
俾大大講到心旭旭添:80: