Toysdaily 玩具日報

be@rbrick 討論區 [31 Jan update: Levis 1000%, tokidoki fighter 100% page88]

原帖由 on98alan 於 3-2-2009 02:33 PM 發表 小弟想問 be@rbrick 3,全套大約可以放幾多,因為小弟想賣:$謝謝各位大大:77:

唔知點答你, 一來呢度唔方便講價錢, 二來何不自己試試Y!放上去有興趣既話自然會有人問問題o家啦~~
(全套連隱藏都貴o家)

原帖由 扶風馬孟起 於 3-2-2009 07:06 PM 發表 想問各大大, 日本邊度有be@rbrick賣??

medicom project 1/6 專門店;
秋葉原radio會館附近格仔鋪;
中野broadway等等.
原帖由 yui_style 於 3-2-2009 07:12 PM 發表

唔知點答你, 一來呢度唔方便講價錢, 二來何不自己試試Y!放上去有興趣既話自然會有人問問題o家啦~~
(全套連隱藏都貴o家)

medicom project 1/6 專門店;
秋葉原radio會館附近格仔鋪;
中野broadway等等.

唔該大大先:51:

回覆 83# 的文章

Yeah, I just got it....
brother Yui,

Do you know where i can get bearbrick in 大阪? thanks, especially 400%...
終於都有人開bearbrick專區
我係由s12開始玩..之後停左1年度...後尾又忍唔住玩返...
廢話少講..分享下我d collection先
由於係手機相的關係..質量唔算太好
而且要各位用下腦力去組織返個原樣...

櫃原貌:

好!!!而家開始逐層拆解!!!!
分別係由左去右!!!

第1層:

第2層"

第3層""

分享完畢..我都知影得好亂,,大家將就下啦
原帖由 打不到英文 於 4-2-2009 03:46 PM 發表
第3層""

分享完畢..我都知影得好亂,,大家將就下啦

Bigbig, its very nice collection ar ..... Can you tell me where to get the wooden layer stand ? Is it DIY ?

回覆 97# 的文章

woo....very nice and Ging collection!!! Amazing!!!!!!
:handshake:  打不到英文兄,你的收藏真的很令人羡慕啊~
还有好多的隐藏版,了不起! :71:
原帖由 大師兄 於 4-2-2009 04:13 PM 發表

Bigbig, its very nice collection ar ..... Can you tell me where to get the wooden layer stand ? Is it DIY ?

係阿..
自己整咖...

回覆 101# 的文章

:handshake: 好棒的收藏!
原帖由 打不到英文 於 4-2-2009 03:37 PM 發表 終於都有人開bearbrick專區我係由s12開始玩..之後停左1年度...後尾又忍唔住玩返...廢話少講..分享下我d collection先由於係手機相的關係..質量唔算太好而且要各位用下腦力去組織返個原樣... 櫃原貌:ht ...

真係好正既collection, 好好用既DIY架, 連排列be@r都好有心思! 得閒多d入黎share下la~~~:handshake:

原帖由 rto 於 4-2-2009 01:09 PM 發表 brother Yui, Do you know where i can get bearbrick in 大阪? thanks, especially 400%...

mmm 大阪唔係太熟...未落過去搵玩具店, 
所知Mandarake(大阪有兩間)都會有D, 有無大大嚮大阪見過多be@rbrick既鋪?

BLACK Garcons 隻熊太懶...真係無心機影相...:oh:Share一下d舊be@r先:

Series 1 Horror & d-@mo Be@rbrick 電話繩連Horror 50%
(又係拆左個扣display)

最鍾意既Garcons Be@rbrick - 2005年版雪球! (好在仲未浮起...)

回覆 103# 的文章

Thank you ~~~~