Toysdaily 玩具日報

be@rbrick 討論區 [31 Jan update: Levis 1000%, tokidoki fighter 100% page88]

原帖由 BUYIU...耀 於 25-1-2009 07:49 PM 發表 隻7-11幾得意...不過hk會有嗎?今日我都買左兩隻/\/\雖然唔係d咩....不過真係好鐘意/\/\  

天元都幾得意o家~~~!! 
7-11, 玩具店神通廣大, 7-11隻山口紙箱都返到, 呢隻都應該得既~~期待4月!

原帖由 七國咁亂 於 25-1-2009 04:30 AM 發表 樓主真厲害,我比你早兩三年玩bearbrick,都無你咁多:77:

我都係鐘意既款先買乍...舊既真係幾難追返:79:
得閒入黎分享下啦~~~:52:

原帖由 KEROKWAN 於 27-1-2009 02:20 AM 發表 我的KUBRICK收藏有鐵人兄弟簽名

鐵人兄弟簽名 係會場搵佢地簽?! 

:71::71:nice collection!!!
頭像被屏蔽
大家好.....我想問香港邊到有一SET咁賣既BEARBRIK...
同埋果D限定(EXAMPLE:7-11果D) 可以係邊到訂....

我想儲..不過唔知從何入手...
同埋1 SET 連SP大約幾多錢??

回覆 69# 的文章

Ging ah...must get this set!!!!
原帖由 dio321 於 27-1-2009 06:49 PM 發表
我想儲..不過唔知從何入手...
同埋1 SET 連SP大約幾多錢??

1 set be@rbrick 既價錢, 係取決於作為1 set既定義....有時會見都"大套" "細套" "1 set 9隻" "1 set 7隻" "1 set 字"
新玩家可能未必知係點樣樣一回事,
我試試講解一下"series物"既構成, 希望各位想儲但係又唔知點入手既大大明白多d...

事先聲明, 我無試過成箱成箱咁入貨, 同大家一樣都係抽下揀下款買既玩家一名:74:

今次用最近一set series 17黎舉一個例, 全series 17一共有25款be@rbrick,
以下抽中比率係以兩箱 - 即192隻做單位: 每大箱有96隻, 大箱內則有4盒, 每盒24隻

上圖1/192 和 2/96為隱藏版 - 官網, 盒面都唔會搵到圖片
1/192 即係兩大箱先有1隻, 通常會分A箱同B箱, 每箱兩隻
因為太罕有, 價錢亦係最高, 而2/96則係每大箱有兩隻

以下係normal version

normal 之中, 1/96  同  1/24 都係比較少, 有時甚至會貴過2/96既隱藏款
之於中間7隻比例較大, 亦相對上較平. 通常街上見到1 set  7 隻就會係呢7款
1 set 9隻則係包括 1/96 同 1/24
另外, 14/96 則係Basic - "B" "E" "@" "R" "細B" "R" "I" "C" "K" 共9隻, 街上見到字1 set就係指basic 9隻
全set(大套)25隻就係包括以上各款, 售價會係1 set 7隻既15 - 20倍
呢度唔方便講價錢, 請自己search 一下 Y! 就應該會見到唔同既combination.

希望幫到各位:)
(相片轉自instinctoy再編輯)

回覆 81# 的文章

thanks for your detail report. Good jobs!!!
31/1情報update
南青山無聲無色開店, 無聲無色發售
BLACK Comme des garcons 夜光 be@rbrick
100% / 400%
1500 yen / 7500 yen

原帖由 yui_style 於 31-1-2009 11:27 PM 發表
31/1情報update
南青山無聲無色開店, 無聲無色發售
BLACK Comme des garcons 夜光 be@rbrick
100% / 400%
1500 yen / 7500 yen
http://thumbnail.image.rakuten.co.jp/@0_mall/bobosshop/cabinet/00609998 ...

夜光嗎........之前我都有興趣買夜光的
呢隻出左未?
原帖由 BUYIU...耀 於 1-2-2009 12:22 PM 發表 夜光嗎........之前我都有興趣買夜光的呢隻出左未?

1/31 東京發售, 運返黎都要少少時間既...我都四圍問緊等緊...
原帖由 yui_style 於 2-2-2009 12:53 AM 發表

1/31 東京發售, 運返黎都要少少時間既...我都四圍問緊等緊...

其實個定價係咁者....係咪好多時都會抄起左?
原帖由 BUYIU...耀 於 3-2-2009 10:29 AM 發表 其實個定價係咁者....係咪好多時都會抄起左?

尋晚收到電話, 終於都返啦 
CdG 真係例炒:45:, 靚又炒唔靚又炒, 多貨又炒, 少貨又炒.... 

夜光+logo, 乜設計都無!!!今次呢隻真係算懶得緊要! 
小弟想問 be@rbrick 3,全套大約可以放幾多,因為小弟想賣:$
謝謝各位大大:77:
原帖由 yui_style 於 3-2-2009 11:04 AM 發表

尋晚收到電話, 終於都返啦
CdG 真係例炒:45:, 靚又炒唔靚又炒, 多貨又炒, 少貨又炒....

夜光+logo, 乜設計都無!!!今次呢隻真係算懶得緊要!  

ya虎見到嚕....
100%二百幾....
想問各大大, 日本邊度有[email=be@rbrick]be@rbrick[/email]賣??