Toysdaily 玩具日報

be@rbrick 討論區 [31 Jan update: Levis 1000%, tokidoki fighter 100% page88]

Nupchu姐的收藏真的是神人级的!!  
小弟佩服得五体投地! :64:
我只是一個較瘋狂的搜集者,神人級真的不敢當,但真的享受在搜集中的樂趣:73:

原帖由 ed1978hk 於 7-2-2009 10:01 AM 發表
Nupchu姐的收藏真的是神人级的!!  
小弟佩服得五体投地! :64:
:51:
考考各同好,以下2隻的BASIC be@rbrick 有什麼特別??
應該唔難估!身上的顏色幾剛/型!!
星期一開估!!
提示:在特別的環境下先睇得到!!!

:36:  部份舊收藏:
http://www.flickr.com/photos/89716743@N00/sets/72157594304222743/

回覆 133# 的文章

日本有朋友在,一般让他帮忙买的,然后寄回来给我

回覆 139# 的文章

you are so lucky la....i wish i can have japan fd. hahhaha

回覆 138# 的文章

are you diy by yourself or only lighting problem? it seems not really like the original one.

btw, what camera you are using? you take many nice photo bo. can you tell me how to take it?
nupchu大大d收藏真係好正..
睇1次羨慕1次...

rto兄好似鐘意400%多過100% wor...

另外想問返nupchu大大..你頭像黑色o個隻bear係幾時出咖..
睇身上d圖案好似係stussy!?
另外呢隻野係咪得1隻?
因為我o係街都見到有呢隻賣,,但又怕可能係1set of 2..所以唔敢買住

另加今日入手:
原帖由 rto 於 7-2-2009 09:33 AM 發表
Yui, wait for your updated pic of your collection too la. Let's share together.

無問題! 我樣樣都岩太多喜好, 收藏be@rbrick既彈藥, 同地方都有限.....
以下係我既少少collection...
100%櫃已經爆滿, 有少部份仲未有位安置...要再搵地方先得...

400%

最後送上自己最滿意既一幅相: tokyo tower

原帖由 balzac 於 7-2-2009 05:02 PM 發表
日本有朋友在,一般让他帮忙买的,然后寄回来给我

真羨慕有日本朋友...
有時間share一下收藏品la~~
原帖由 打不到英文 於 7-2-2009 09:59 PM 發表
睇1次羨慕1次...

另外想問返nupchu大大..你頭像黑色o個隻bear係幾時出咖..
另外呢隻野係咪得1隻?
因為我o係街都見 ...

係上年BWWT一set5隻其中之一
詩人"三代目魚武濱田成夫"既標誌 - 俺
其他圍住佢既be@r上面印既係佢既詩! 有興趣睇睇佢個web, 好有型o家!!
http://www.sandaimeuotakehamadashigeo.com/

原帖由 nupchu 於 7-2-2009 10:35 AM 發表
我只是一個較瘋狂的搜集者,神人級真的不敢當,但真的享受在搜集中的樂趣:73:

實在太強啦 :handshake::handshake: !!! 感受到擁有齊全既收藏品既滿足感同喜悅!!!
原帖由 yui-ling 於 7-2-2009 04:48 PM 發表
:51:
考考各同好,以下2隻的BASIC be@rbrick 有什麼特別??
應該唔難估!身上的顏色幾剛/型!!
星期一開估!!
提示:在特別的環境下先睇得到!!!

...

個字附近有d古怪...夜光?:36:
情報update

已確認情報:
朱古力品牌BABBI  400% special package  日期未定

source: BE@RBRICK捕獲日記

100% / 50% 發售中

未確認情報: Stitch x  Alexander Girard Love Heart 1000%    7月發售 (圖為100/400%)
我也是刚开始收藏。而且资金有限,熊也不多,最喜欢的就是HORROR系
那隻黑色是bwwt 6的其中一隻,是詩人三代目,同旁邊的白色是同一家店的出品。那set bwwt 6 只有一隻這個品牌。
原帖由 打不到英文 於 7-2-2009 09:59 PM 發表
睇1次羨慕1次...

另外呢隻野係咪得1隻?
因為我o係街都見 ...

回覆 143# 的文章

woo....nice collection. I like your home style. So clean....