Toysdaily 玩具日報

查看: 23827|回復: 65

[玩具報告] Hottoys - 1/6 24" Batpod

說話不多,直接去圖了:

首先亮燈,白色的Led燈.開關在電池箱底部

裡面是電池箱.

把手位置好易甩,設計好有問題!

前後輪位置都做了舊化,同時也很粘塵!

未入手∼但暫時睇到咁多張圖片,無一張系人騎車系好睇的,完全就覺得怪同唔啱比例。
台車太細,車細軸太短。
分開睇就勁靚,合埋一齊就比例出問題,真系HT一向風格
原帖由 mr.elljay 於 20-12-2008 11:36 PM 發表
未入手∼但暫時睇到咁多張圖片,無一張系人騎車系好睇的,完全就覺得怪同唔啱比例。
台車太細,車細軸太短。

老實講,呢架車睇就天下無敵,真係放埋batman落去就好怪雞,講真正常人都唔開咁樣開車,最起碼個前輪行過泥地,d泥都食到一面都係,如果行過凹凸不平d路面重肯定"登"到個肺都損埋!不過做戲還做戲,唔反駁得咁多!
原帖由 vanhelsing 於 21-12-2008 12:46 AM 發表

老實講,呢架車睇就天下無敵,真係放埋batman落去就好怪雞,講真正常人都唔開咁樣開車,最起碼個前輪行過泥地,d泥都食到一面都係,如果行過凹凸不平d路面重肯定"登"到個肺都損埋!不過做戲還做戲,唔反駁得咁多!

.................我唔系指呢樣:cool:
原帖由 vanhelsing 於 21-12-2008 12:46 AM 發表

佢講緊架車同隻figure配合上的問題..吾係講緊架車的真實可行性...
原帖由 mr.elljay 於 20-12-2008 11:36 PM 發表
台車太細,車細軸太短。

yes..同意!:71: 我一直都覺佢地有呢個問題..就算架batmobile我都覺細左...

原帖由 takeshi 於 21-12-2008 01:28 AM 發表

佢講緊架車同隻figure配合上的問題..吾係講緊架車的真實可行性...

啊!原來係咁,所以我諗架車齋放都ok既!

Batman 個 making of 真係有個特技人開住架 Batpod 係公路 "片" 架 !
多謝分享:64:
我等埋架batpod就開封隻batman
今天順利把batman放上去,不過比例方面感覺不是太協調,唔敢想像到時更大的batmobile到時要怎樣放??

原帖由 vanhelsing 於 21-12-2008 11:48 AM 發表
今天順利把batman放上去,不過比例方面感覺不是太協調,唔敢想像到時更大的batmobile到時要怎樣放??

http://img442.imageshack.us/img442/6983/dsc6666zc6. ...

大大你隻batman同駕電單車唔夠"貼身", 有冇辦法再"貼身"d:?

我以前駕sic38電腦奇俠都係要攪好耐先坐得好睇:(
原帖由 fallout8 於 21-12-2008 12:14 PM 發表

大大你隻batman同駕電單車唔夠"貼身", 有冇辦法再"貼身"d:?

我以前駕sic38電腦奇俠都係要攪好耐先坐得好睇:(

剛剛試過這樣是極限了!始終跨下個舊墊係硬身,加上我自己唔係好識set...:79::79:

原帖由 vanhelsing 於 21-12-2008 12:38 PM 發表

剛剛試過這樣是極限了!始終跨下個舊墊係硬身,加上我自己唔係好識set...:79::79:

依家靚仔左好多:71:
原帖由 fallout8 於 21-12-2008 05:28 PM 發表

依家靚仔左好多:71:

多謝多謝!:77::77: