Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Hottoys - 1/6 24" Batpod

原來係拱,小出現同已故差好遠噃,
既非事實就好易誤會係詛咒,幾驚你話同Dracula 有親戚關系
...
Oldcat 發表於 2-6-2012 03:39 PM

呢輪忙左少發帖被人當瓜左真是大吉利士...
查實植髮技術仲未得,用左植髮其實整體來說不好看
Strawberry 發表於 2-6-2012 03:01 PM

可以話係技術問題,但又唔算,技術已在,但無法大量生產,因為髮型同真人一樣,真係需要搵師傅一件一件就去處理,所以最終係冇呢個人手,冇呢個成本.

冇錯,是是但但插幾條毛落個頭都叫植髮,變到個頭雕出黎,髮型點控制?
網上D靚靚植髮頭,係玩家一隻一隻自己改,一把一把頭髮慢慢整,又要滲熱水,又要加髮泥.我想講,你叫佢改完一隻,照樣整多隻出黎,都可以唔能夠100%一樣呀.

依家仲唔係講緊改一兩隻玩,係講緊成千上萬隻大貨.
D工人唔係hair stylist,會好多參差不全的商品出現市面.
咁又有幾多大大接受到,買把直髮返去自己執?
又有幾多人眼高手低,講就話"其實唔難",但自己都做唔到呢?
到時咁樣出,我估畀人插100版,話佢偷工減料了...
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
babydoll 前面2條陰好多都是一邊長..一邊短..一短就會飛起.同唔能夠貼面..我d fd個隻一邊直頭超短..仲cut得非常核突..我自己個隻都唔係好.不過嘗可接受...只有我另一朋友個隻先至叫2邊一樣..我朋友拿去ht換..佢都話頭髮問題唔會換....因隻隻唔同..好可能開10盒都係差唔多...隻咁簡單既babydoll都有咁既問題..如果仲要復雜..真係唔敢想像....
同意大大的講法,除了babydoll的簡單直頭髮,其他較複雜的就比較難搞
Strawberry 發表於 3-6-2012 03:15 PM

以前TAKARA個CY GIRLS系列算係做得幾好架啦.
但大部份都係長直髮.