Toysdaily 玩具日報

[分享討論] SDF-1, The TD MACROSS Brotherhood

再post 吓macross機機....(雖然得嗰幾隻咁大把)..... :shy:

2 隻麥斯機(一肥一瘦)

老公, 瘦咗身喎.....

d 料過咗比我嘛

各位大大都留意到後面super parts 嘅水口位....明顯到.....救命
:* :sad: :no: :die:
原文章由 大熊熊 於 2007/9/18 12:19 AM 發表
各位大大都留意到後面super parts 嘅水口位....明顯到.....救命

YAMATO d 野 又貴但 d 成品... 唉:cool::cool:
太不成正比了!!!!:blame::blame::blame:
原文章由 GX-00 於 18-9-2007 12:25 AM 發表

YAMATO d 野 又貴但 d 成品... 唉:cool::cool:
太不成正比了!!!!:blame::blame::blame:

只可以遠觀, 不可以近睇
睇到........就真係......嗚嗚

:time:
原文章由 OST 於 17-9-2007 05:54 PM 發表

點解會投降o既, 因為難砌?!

投降原因係......................我懶囉!!!!!

其實難,又唔係真係好難。比少少時間打磨下,用針筆開少少坑,我諗半個月應可做一隻(我估)

我由細到大覺得難砌的模型,只有軍事野。(科幻野,我仲意點砌都得,高達頭自護腳加ZZ背包,你咬我呀)
但軍事唔同,有根有据,你砌坦克車,唔用鐵線吉穿履帶扣車轆模擬重量感,實比人串 (我講緊三十幾年前上環永安玩具部)
原文章由 netvigator 於 17-9-2007 09:49 PM 發表

鬥快change的確刺激,好玩~ :x

仲有一個遊戲仲刺激,將架韋基利(飛機mode) 插上Display Stand。然後鬆少少鏍絲,再用針穿一絛線掛上機頭放在枱面(最好圓枱)

然後預備拾張八張咭紙,上面寫上要做家務 (洗厠所,剪草,通渠等等)

登登登登.......幸運輪開始 ( 我晚晚都要強迫性玩一鑊:die:)
原文章由 大熊熊 於 18-9-2007 12:19 AM 發表
再post 吓macross機機....(雖然得嗰幾隻咁大把)..... :shy:

2 隻麥斯機(一肥一瘦)

老公, 瘦咗身喎.....
http://farm2 ...

水口小事啦,用600号水磨砂紙打圈磨,磨平後再用1000/1200号水磨砂紙,打圈磨多次。噴薄薄top coat半光,會無咁覺眼。
原文章由 netvigator 於 17-9-2007 09:49 PM 發表

鬥快change的確刺激,好玩~ :x

最緊要唔好變得快得滯.......而出事!!:ice:
"笨大"出品會較硬淨.....:shy:
原文章由 YF-19 於 18-9-2007 10:14 AM 發表

最緊要唔好變得快得滯.......而出事!!:ice:
"笨大"出品會較硬淨.....:shy:

從來只會用下家D機咁攪:shy:
原文章由 Warmblood 於 18-9-2007 09:12 AM 發表

投降原因係......................我懶囉!!!!!

其實難,又唔係真係好難。比少少時間打磨下,用針筆開少少坑,我諗半個月應可做一隻(我估)

我由細到大覺得難砌的模型,只有軍事野。(科幻野,我仲意點砌都 ...

wow, 真係好複雜:no:

咁warmblood大大有冇諗住砌呢隻呀
原文章由 Warmblood 於 18-9-2007 09:28 AM 發表

水口小事啦,用600号水磨砂紙打圈磨,磨平後再用1000/1200号水磨砂紙,打圈磨多次。噴薄薄top coat半光,會無咁覺眼。

好強, warmblood大大o既功力真係好深厚, 利害:shy:
原文章由 OST 於 18-9-2007 10:24 AM 發表

wow, 真係好複雜:no:

咁warmblood大大有冇諗住砌呢隻呀

買咗返屋企後,打開看了一眼,呼了一口氣。跟手用膠袋袋好放返上神檯,早,午,晚上香了咗個心事算吧!!!
原文章由 OST 於 18-9-2007 10:30 AM 發表

好強, warmblood大大o既功力真係好深厚, 利害:shy:

千其唔好咁講,TD大把高手。
我上次落街買咗本模型書,入面咁寫,我未照住咁寫囉。
原文章由 Warmblood 於 18-9-2007 12:49 PM 發表

買咗返屋企後,打開看了一眼,呼了一口氣。跟手用膠袋袋好放返上神檯,早,午,晚上香了咗個心事算吧!!!

haha, warmblood大大形容得好攪笑, 我雖然唔識砌, 不過諗左幾日都係要買, 之前見到又唔買, 心郁郁幾日先諗住買返, 真係傻到爆:shy:
原文章由 OST 於 18-9-2007 12:55 PM 發表

haha, warmblood大大形容得好攪笑, 我雖然唔識砌, 不過諗左幾日都係要買, 之前見到又唔買, 心郁郁幾日先諗住買返, 真係傻到爆:shy:

大家開心D嘛!!!!
唔傻,經常發生係我身上。
搬咗新場.......推啦
另外 有無brother 會訂25週年紀念版...
雖然黑得怪怪地....
:he: