Toysdaily 玩具日報

[分享討論] SDF-1, The TD MACROSS Brotherhood

原文章由 Warmblood 於 5-9-2007 05:48 PM 發表

咪咁啦,QC差就算囉(貨都未出,可能成品好好都唔定),玩具,玩嫁嗎,唔係用嚟驚。你咁樣買咗返屋企,擺兩嘢,玩花咗味世界未曰???玩具比都你玩樂過程中有享受就夠。(我自已覺得)。

同意, 但係已經cut左訂, 另有15號放工即刻去買啦:shy:
原文章由 OST 於 5-9-2007 05:54 PM 發表

同意, 但係已經cut左訂, 另有15號放工即刻去買啦:shy:

我會去"現時點"取貨∼超期待:D:D:D
有得揀都盡揀隻好既∼made in PRC,質素唔會要求過高.因為我對上面D一早已經 QC.......:ar::ar::time:唔好斷手斷腳/刀疤攀基利已經感謝上帝∼:ice:
原文章由 OST 於 5-9-2007 05:27 PM 發表

我冇訂, 雖然訂貨係平d同埋一定有貨, 但係我都唔敢訂, 因為山口d上色咁差, 訂左貨佢求其俾隻你都得啦, 我寧願俾貴小小有得揀

p.s. 個人意見, 請唔好見怪:shy:

啱嫁, 不過有時工作問題, 唔想吓吓趕頭趕命咁....(又要留意幾時到貨.
依家訂百零二百蚊嘢都有人比電話你提醒....ok喎

當然如果我唔係咁懶, 我都會好似大大咁.....唔訂..... 可以慢慢選擇
:he:
原文章由 Warmblood 於 5-9-2007 05:48 PM 發表

咪咁啦,QC差就算囉(貨都未出,可能成品好好都唔定),玩具,玩嫁嗎,唔係用嚟驚。你咁樣買咗返屋企,擺兩嘢,玩花咗味世界未曰???玩具比都你玩樂過程中有享受就夠。(我自已覺得)。

同意, 好似我咁心急入咗 TV 版1/60,質素麻麻,其實有後悔嫁.
不過大大提我可以用佢哋練滲線同舊化....又係喎,又有新嘢玩.....
我未必要一件零缺點嘅玩具,只要件玩具令我happy 同有滿足感就good晒啦....
 :)
question time :
1) 我在sqaureone 大大收藏貼圖區display櫃見到有兩隻深灰色....1�48 
係乜傢伙?
2) 見到對應1/60, 1/48 腳架要二百零,價ok 嗎?
:(
原文章由 大熊熊 於 6-9-2007 06:16 PM 發表
question time :
1) 我在sqaureone 大大收藏貼圖區display櫃見到有兩隻深灰色....1�48 
係乜傢伙?
2) 見到對應1/60, 1/48 腳架要二百零,價ok 嗎?
:(

大熊熊,我無睇乜大大個收藏貼,但估
1)淺灰色VF-1A ,1/48是幾年前LIMITED品,現市場難找到,但唔係無。無乜特別。
2) 灰色間深灰色,是VF-1J,這一,兩年的新色,叫STEALTH TYPE,無乜特別。
3) (我自己覺得),特別的1/48只有兩部
a) 全球只有三部全黑曰本信用咭特別版(有幸在舊TD有位柿椅大大出過此圖),
b) 全球只有一部,我自己樣做LOGO的自噴VF-1J。(真係好特別,紫色的)
腳架有三個色
1) 原色~ 即灰/綠色
2) 電鍍叻色
3) 黑色
二百零原色OKAY,但二百零電鍍叻色或黑色考慮下!!!!
原文章由 Warmblood 於 7-9-2007 09:18 AM 發表

1)淺灰色VF-1A ,1/48是幾年前LIMITED品,現市場難找到,但唔係無。無乜特別。
2) 灰色間深灰色,是VF-1J,這一,兩年的新色,叫STEALTH TYPE,無乜特別。
3) (我自己 ...

收到晒.....
全球1隻......要post出來, 益吓大家啦
原文章由 大熊熊 於 7-9-2007 11:43 AM 發表

收到晒.....
全球1隻......要post出來, 益吓大家啦

原文章由 Warmblood 於 7-9-2007 09:18 AM 發表

3) (我自己 ...

LOW VISI的PILOT和一般版的有分別的

http://www.macrossworld.com
原文章由 Warmblood 於 8-9-2007 09:53 AM 發表

http://i174.photobucket.com/albums/w93/warmblood73/P1010013 ...

嘩, 好靚啊.........

另外呢, 小弟尋日行mk,見到VF-0A ,7魚半唔使...重有找十幾二十蚊 :shiny:
突然腦中一片空白... :ice:
清醒番之後,手中已經多咗盒嘢,同苛包少咗好多錢...好驚啊. :@
可惜,始終都無跟到大大建議買BOXEST版... :(

post  "zero" 0A 同 0S
雖然舊貨新入, 但好鍾意.... 靚

:p
原文章由 大熊熊 於 9-9-2007 01:04 AM 發表

post  "zero" 0A 同 0S
雖然舊貨新入, 但好鍾意.... 靚

:p

入得好, 靚到爆:)
頭像被屏蔽
All VF-1J or the brown VF-1A with TV hands
頭像被屏蔽