Toysdaily 玩具日報

[分享討論] JOJO同好黃金體驗之世界(傾劇情,有劇透,慎入!)

哇我睇到結尾了,Joseph真係好強運,話佢腐碌又唔係,佢又真是超醒,真係強過Kars
歪不正 發表於 20-10-2011 07:59 PM

睇埋第三, 四部, 你會覺得佢係行運超人...
睇埋第三, 四部, 你會覺得佢係行運超人...
diamond001 發表於 21-10-2011 11:31 AM

YES:shiny:佢真是超無敵 故事後期有冇交待佢終年幾多歲?
我睇完第5部都好像冇提過,第6部有冇講?
YES佢真是超無敵 故事後期有冇交待佢終年幾多歲?
我睇完第5部都好像冇提過,第6部有冇講 ...
歪不正 發表於 21-10-2011 03:12 PM

第6部無講
就算講都無意思, 因為第6部最後是reset左個世界
第6部無講
就算講都無意思, 因為第6部最後是reset左個世界
歐叉獅子 發表於 21-10-2011 03:21 PM

我立刻開始第6部!睇睇發生咩事先:shiny:
我立刻開始第6部!睇睇發生咩事先
歪不正 發表於 21-10-2011 04:04 PM

個人建議, 唔好咁快開始or唔好開始..............................
個人建議, 唔好咁快開始or唔好開始..............................
歐叉獅子 發表於 21-10-2011 04:54 PM

我見個個講第7部好正咁,諗住速清第6上第7
回復 1146# 歪不正

第6部和第7部, 基本上是無關係的
想睇第六部?可以!答以下問題之後你可以睇得明一d。
1)我已經看完前五部,並明白內容係咩。
2)我知替身是甚麼,都講解到出來。
3)我了解迪奧和祖祖家的「關係」和恩怨。
4)我接受到重要角色的死亡。
最後一題
5)我對哲學有一定程度的認識。
我見個個講第7部好正咁,諗住速清第6上第7
歪不正 發表於 21-10-2011 07:11 PM

係好多人讚第七部…
但…
第六部亦好多人鬧呢…包括小弟。
不行了雖然未睇到好遠,未感受到你們的憤怒
我只見不斷在監獄監獄監獄監獄監獄已頂唔順
第6部我見個個話restart世界所以先好奇想睇
不過還是skip6去7好了
回復 1150# 歪不正

不應該這樣呢!有好些能力就是在監獄就發揮了極大的效用呀!一個令你只能記得三様事情的人物你遇見了能如何?但你就是要擊敗他,我覺得最屈機既weather report你也許都會感到其可怕之處呀!
回復  歪不正

不應該這樣呢!有好些能力就是在監獄就發揮了極大的效用呀!一個令你只能記得三様事 ...
多其 發表於 22-10-2011 09:35 AM

weather report........................:63::63:
想睇第六部?可以!答以下問題之後你可以睇得明一d。
1)我已經看完前五部,並明白內容係咩。
2)我知替身 ...
多其 發表於 22-10-2011 12:52 AM

1)我已經看完前五部,並明白內容係咩。  明99%
2)我知替身是甚麼,都講解到出來。        知100%
3)我了解迪奧和祖祖家的「關係」和恩怨。   了解101%
4)我接受到重要角色的死亡。  Jojo死過人先好睇 RIP Johnson Caesar 花京院 布加拉提:sad:
最後一題
5)我對哲學有一定程度的認識。   0%
不行了雖然未睇到好遠,未感受到你們的憤怒
我只見不斷在監獄監獄監獄監獄監獄已頂唔順
第6部我見個個話r ...
歪不正 發表於 22-10-2011 03:12 AM

快速睇左佢啦…
又唔好當佢垃圾…
回復  歪不正

不應該這樣呢!有好些能力就是在監獄就發揮了極大的效用呀!一個令你只能記得三様事 ...
多其 發表於 22-10-2011 09:35 AM

那段故事…係少見荒木老師「參考」回來的。
荒木老師有「參考」既前科…但非常少…
例如「姻脂王」既造型就係無殼既初號機…
通常佢都只係參考造型…參考橋段…第六部都算第一次…
真係覺得佢處初低潮…

只記三件事那段,參考「凶心人」這套電影。非常精彩既電影,但記得有精神先好睇,因為相當用腦,係「潛行兇間」導演成名作。

後黎荒木老師…亦將當年既話題「飛棍」加入故事…我都唔知讚定鬧好…