Toysdaily 玩具日報

[分享討論] JOJO同好黃金體驗之世界(傾劇情,有劇透,慎入!)

係覺得可惜,就係0個一下﹗點解佢會跳起呢?﹗又點解神沙風暴真係勁得咁交關呢?﹗
多其 發表於 12-10-2011 12:25 PM

神沙風暴都勁, 不過他的死, 先令JOJO成熟......SOSAD~~!!
sad不了的,就是這樣,才能成長,我們都是這樣長大的﹗睇漫畫都可以學到野架﹗
sad不了的,就是這樣,才能成長,我們都是這樣長大的﹗睇漫畫都可以學到野架﹗
多其 發表於 12-10-2011 01:46 PM

錯失太易, 愛得太遲~~!!
多其 發表於 12-10-2011 01:46 PM

有睇過"我們都是這樣長大的"這小說嗎 ?
沒…只有買過「我們是這樣長大的」玩具系列
沒…只有買過「我們是這樣長大的」玩具系列
多其 發表於 12-10-2011 05:08 PM

o我 ?
是甚麼呢 ?
好快地睇完第1部,Johnson完全是勁慘,由細就比Dio害到咁
我因為睇得太快唔知係咪睇漏…見到BB仔的Joseph在船上好像只是路人的兒子
Joseph係咪真是Johnson個孫?係定養孫?

唔怪得知位位師兄都鍾意佢
真是超有魅力!!!!!!
超像可動出產率有幾高先!?:no::D
o我 ?
是甚麼呢 ?
Quentin 發表於 12-10-2011 05:28 PM

雖然有D離題, 但我都想知
回復 1116# Quentin

旺角「笑萬」最下面最入那間有得買,呢張床、其他用具等等足夠shf大小既figure放入去做情景玩的﹗

回復 1117# 歪不正

係無睇錯
第一部最後既手抱bb就係莉莎莉莎,而第一部jojo既 bb (在肚中)就係同呢個船上既生還者(lisa lisa)結婚,不過第2代既jojo係無波紋力量的,但佢係畀dio最初製造既其中一隻吸血鬼害死的,不過你既字眼有少少亂,容我介紹一下︰

第一部主角jojo結婚,一次往美國旅遊途中遇上dio一行人,最後戰死,有幸船上有2個生還者,1是jojo老婆(當時肚中已有身孕),2是那個別人的女嬰(lisa lisa),之後lisa lisa同那個第一部jojo的兒子結了婚,第1部jojo的兒子任職空軍機師,被死剩的吸血鬼害死(有需要再談),沒有波紋力量,其兒子 祖斯達(第二部主角)就是他的兒子,即是第一部的jojo是第二部jojo的阿爺,而第3部的jojo(承太郎)是第2部jojo的外孫,第4部的jojo東方仗助是第2部jojo的私生子,也就是第3部的舅父……第5部的jojo是 dio(還是應該當是第1部jojo的?)兒子,第6部就是承太郎的女兒。

有沒有其他問題?
回復 1120# 多其

你..........................................:31::31:
我甚麼?其實真的懷舊呀﹗因為我少時正是用這些物件的。
我甚麼?其實真的懷舊呀﹗因為我少時正是用這些物件的。
多其 發表於 17-10-2011 10:05 PM

ok, you win
雖然有D離題, 但我都想知
歐叉獅子 發表於 17-10-2011 03:06 PM

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-167099-1-1.html
小弟都出過post:35: