Toysdaily 玩具日報

查看: 4466|回復: 16

睇完包你唔會再夠膽食大陸野....

三鹿算什么?看过这个你还有吃的欲望吗?
http://www.19lou.com/forum-16-thread-13223303-1-2.html

d人真係冇良心架囉....
最底果度仲有影d人點樣令隻牛重d...好d好殘忍既方法去灌水....如果你細膽....或者考慮下唔好睇...
我睇完多少覺得唔舒服
痴孖筋...

First of all, I never believe in the food of Mainland China, so I never buy any food of China's brand.
Even when I was travelling to Mainland China, I will only eat food from Restaurant and never buy any ready made food from shops.
The reputation of Mainland China's good  is really poor!!!

What a shame!!!!:*:*:*
eat food from Restaurant
你以為就會冇事...?:69:
要有問題一樣有問題.....我真係唔夠膽返大陸...
治安、人生安全一原因...食物安全第二原因.....:55:
:53: :53: 人神共憤, 當人命係乜呀??當生物係乜呀??當良知係乜呀???
依家咩都中國製, 好難避到...(唔關牌子事, 外國牌子都係中國製...)

只望中國快些在道德, 國民教育上進步.
有冇美國KFC雞場條短片......?
恐怖過大陸多多聲....
:69: :69:
好似仲有d更變態:69:
http://hk.youtube.com/watch?v=PFgbHK6yP2g
原帖由 路人丙 於 21-10-2008 09:50 AM 發表
http://hk.youtube.com/watch?v=PFgbHK6yP2g

:69::69::30:痴線....
不過呢個都未算最變態..我睇過有段影中國人做皮草......
:69: d片我唔係好敢睇…
不過,唔計專登虐待動物…
屠宰動物好多時都係好得人驚…眼不見為乾淨。
我都唔係好夠膽睇...睇完好唔安樂..
次次都係睇到一半就驚到 close 左個 browser...
原帖由 路人丙 於 21-10-2008 09:50 AM 發表

:50: :70: :70:
關於道德…:67: 當我離題…
我近期睇完「美國清一sick」後,有咁既諗法。

當一個地方既醫療,同金錢掛勾。
那個地方的道德就會必然下滑。

當政府唔會無限量提供醫療,人命就會分貴賤。
你會醫d後生既先,唔會用d資源係老人家度…

當人命都分輕重時…其他生命既重要性只會更低下…
過份d講,當人既尊重都未有時,尊重畜牲?未免有點不設實際。

道德只會o係生命比一切都重要既地方先培育到。
(以上全是小弟個人見解,如有得罪,多多包涵)
原帖由 原罪 於 21-10-2008 01:21 PM 發表

你會醫d後生既先,唔 ...

無錯簡單D講: 言教不如身教~!
原帖由 原罪 於 21-10-2008 01:21 PM 發表

你會醫d後生既先,唔 ...

我都唔明點解連生命都要分貴賤
生命唔係淨係指人..而係指所有生物
弱肉強食又係無可避免
但係係可避免即情況下..有d人為左自己方便,為左錢,為左自己多少少得著
無視其他生命..我覺得好過份
我知道好多人都知咩係道德,但係個世界都一樣係唔會改變.....:die:
頭像被屏蔽