Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "天下會" 天下 討論區(p.447 新增風雲9"兵器)

原帖由 香港人 於 13-10-2008 11:17 PM 發表

:blame: 講大話, 你一定有睇過牛仔同老夫子~~!!

:time: 係呀!!!牛仔我無睇過......老夫子有呀!!!!!!!!!!係WOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!:shy:
原帖由 香港人 於 13-10-2008 11:17 PM 發表

:cool: 我好多都睇完就忘記, 但第一輯大概都記得既, 第二輯就少量...第三輯, 淨係記得出左第二代, 之後好含糊...莫講話近期果d...

其實我都好含糊,最近十幾期果D咪印像深D
舊果兩輯,D經典人物仲有少少印像
出左10幾年,無可能記到
馬SIR好大可能都記唔到:p
原帖由 聖鬥士JACK 於 13-10-2008 10:49 PM 發表

MP5TONY:65:
呢度暫時得你有認真睇天下,同我討論:42:
唔知天下係咪真係無咩人睇呢

其實我都只略懂一二而已~
太耐個d不太記得(好細個個時看)
第三部,有段時間唔係hk,所以有d冇看
而家係hk所以keep番正常出書就睇,話哂都看左咁耐la,都仍然支持ge~
原帖由 mp5tony 於 13-10-2008 11:23 PM 發表

其實我都只略懂一二而已~
太耐個d不太記得(好細個個時看)
第三部,有段時間唔係hk,所以有d冇看
而家係hk所以keep番正常出書就睇,話哂都看左咁耐la,都仍然支持ge~

我都有幾段時間唔喺HK,不過每次返HK都補齊返D期數
原帖由 聖鬥士JACK 於 13-10-2008 11:21 PM 發表

其實我都好含糊,最近十幾期果D咪印像深D
舊果兩輯,D經典人物仲有少少印像
出左10幾年,無可能記到
馬SIR好大可能都記唔到:p

:35: 我而家只係儲第一輯就夠喇, 得閒重溫下先~~!!
:42: 當年無名三個僕人都好鬼勁, 龍王鳳舞鬼虎, 之後步驚雲取絕世好劍有兩個僕人跟佢(劍奴同另一個唔記得名, 女黎既...)都叫有d戲份, 而家易風果幾粒僕人仔, 真係行行企企...
原帖由 香港人 於 13-10-2008 11:26 PM 發表

:42: 當年無名三個僕人都好鬼勁, 龍王鳳舞鬼虎, 之後步驚雲取絕世好劍有兩個僕人跟佢(劍奴同另一個唔記得名, 女黎既...)都叫有d戲份, 而家易風果幾粒僕人仔, 真 ...

佢地都好多對白:x
我無咩點重溫,每睇完一期都放埋床下底
原帖由 香港人 於 13-10-2008 11:26 PM 發表

:42: 當年無名三個僕人都好鬼勁, 龍王鳳舞鬼虎, 之後步驚雲取絕世好劍有兩個僕人跟佢(劍奴同另一個唔記得名, 女黎既...)都叫有d戲份, 而家易風果幾粒僕人仔, 真 ...

鬼虎~正
輕功的功夫,還是聶風跟鬼虎至好看~
呢本係03年天下出嘅產品年鑑
內容有89~03年天下出嘅書啊,精品所有嘢
聽晚再影D內頁同大家分享:shy:
風中勁草!:64:
原帖由 mp5tony 於 13-10-2008 11:54 PM 發表

鬼虎~正
輕功的功夫,還是聶風跟鬼虎至好看~

反而我鐘意鳳舞多D
鳳舞9箭~快~勁~準:$
原帖由 聖鬥士JACK 於 14-10-2008 12:10 AM 發表

反而我鐘意鳳舞多D
鳳舞9箭~快~勁~準:$

:66: 可惜連少年聶風都制衡不了...
原帖由 香港人 於 14-10-2008 12:14 AM 發表

:66: 可惜連少年聶風都制衡不了...

招式華麗可惜唔好用:oh:
原帖由 聖鬥士JACK 於 14-10-2008 12:18 AM 發表

招式華麗可惜唔好用:oh:

我記得果期叫做"風快, 箭快, 我最快" .....果時連果標題都 快,狠,準:71:
以前d天下我個r叔早幾年掉哂了,所有冇得重溫,只keep近十幾期
(我係細個跟我r叔看的)
不過我都有本畫集,等我都post下先~

:67: 鬼虎好勁, 用腳趾黏勁可以倒掛晌簷蓬頂...而個身世又最淒慘, 打絕無神果段佢潛入去想救無名, 跟住成班鬼夜叉(係咪咁叫??)將面具拋上半空, 嘩幾震撼呀...
:66: 鬼虎其實即係鬼僕...