Toysdaily 玩具日報

查看: 104529|回復: 86

[個人收藏] 慶祝: 電腦警察CyberCop 20週年~ (P.1 加喼神相)

電腦警察 CyberCop 不知不解已經20歲了, 當年日本在88年播放, 而亞視在90年才播放的~!:36:

(CD圖fromJP)

有睇過我上年個電腦警察”post的朋友, 都知我有4 (火星, 土星, 水星 & 木星) 98年再版figure. 之後我就不段尋找初版的下落, 時至今年我終於集齊88年初版5 (加埋路斯化”), 與此同時順便收集埋d武器.
基本上所有我想要的都集齊了, 現在跟大家分享一下的的收藏, 和說明88年初版和98年再版的比較~!

我嘗試用一件Blue色T-shirt做底 和 參照poster來擺post~!:shy:

接著出場是重火力二人組~!:)

由於件T-shirt size 有限, 所以接著的圖會比較簡陋點, 敬請見諒~:(
現在先來一個4+5大合照先~!!

(後加備注: 以下4張"比較圖"內, 手持武器的是98年再版~):30:

88年初版和98年再版的4子比較:
- 初版胸口有金屬件, 所以胸件的厚度能與背件match得到~(看肩膀位)
- 相反再版是減去了胸口的金屬件, 所以胸件的厚度不能與背件match得到~(看肩膀位)
- 人偶patpat位個1988年的年份是有分別的.
- 人偶的色彩也有多少的不同, 初版比再版深色的.
- 初版上色比再版detail少少, 紅色那隻特別明顯.
-  武器及武器箱的貼紙數量不同, 初版多好多.
- 初版人偶用的貼紙較再版的"薄" 和 "透".
- 包裝盒完全不同~

Remark: 路斯化的初版和再版的胸口都是膠件, 其餘分別和4子情況差不多, 無很大的分別~

兩件我無入到的product: :DD
因為唔太喜歡主角, 所以見過多次都唔買呢架電單車, 唔想主角咁搶鏡~ (圖fromJP):^

另一款係呢個"010"武器, 它只是返炒3款舊武器再加電鍍, 無誠意所以超平都無入~:ar: (圖fromJP)

(新加) 喼神到~!! :61:

最後送上最強火力5人組~ Fire~!!!:*

:( 有無近鏡?咁樣唔知有咩分別啊。
令人懷念的電腦警察呀..:52:
好正哦~~我記得呢套野~但冇咩印象講咩了~~
原帖由 原罪 於 30-9-2008 01:00 PM 發表
:( 有無近鏡?咁樣唔知有咩分別啊。

無問題, 悄後時間加相~:78:
絶蕉!!
旱天雷!!
好懷念呀,特別是女角(好像叫千葉美嘉)我得一隻路斯化.
以前一放學就回家看, 就是想睇那位靚靚女主角~ :p
:71: 沖廁矛...
係唔係拜高魯,阿魯達同埋唔知邊X個...
:$ ..............勾係我的回憶..............
條女真是機索GA
紅色果個好以是織田裕二

第一集織田裕二比人打到半天#, 女主角救距果時, 重要問人
原帖由 masker 於 30-9-2008 02:16 PM 發表
係唔係拜高魯,阿魯達同埋唔知邊X個...

我唔記得d角色名了..:(
好齊r~正:71:
正野丫! 完全令人懷念,我好想睇返