Toysdaily 玩具日報

查看: 23639|回復: 42

[個人收藏] CM'S機動警察 AVS-98 Economy(第三頁有新相)

的而且確,要買CM'S 嘅M.A.S系列,需要好大決心,最好就係死士...
等左一年有多,我最終都買了這盒機動警察AVS-98 Economy
由外盒可以見到有兩部機,燈色為Economy,灰色為Mark II,CM'S為左慳水慳力,又用同一款盒包裝兩部機...唔知真係以為一盒有兩隻呢...

打開盒後,所有配件一目了然...由於太簡單,所以連說明書都無須要比...

CM'S出名上色差,但今次算係唔錯...起碼冇出界

從側面睇,燈色與白色相隔得很工整,感覺算不錯

M.A.S係全膠產品,無合金成份,但背後都露哂D螺絲位出來,反而另一隻M.A.S Peace Maker 就無呢個情況...抵打!

AVS-98 機體雖然係AV-98英格輪嘅改良版,但設計上都有很多不同..

機倉係打開心口上蓋由上面進入,打開後可以見到內裏有一個已上色嘅人仔,但人仔係唔可以拿出來...

另外,當打開後面個蓋,可以發現一個控制桿,我研究過應該係用來控制機倉內嘅公仔上上落落,但如果真係咁,問題就發生啦...

由於AVS-98嘅機倉係密封式,即係駕駛員係唔會好似英格輪咁可以露出機倉,只能用輔助電視...咁玩具設計上可以調教坐椅位置來做乜...?多此一舉...

而在手方面,左手同樣有盾牌,而且可以拆下來...看似內有乾坤,以為好似英格輪咁有伸縮警棍...

點知發現盾牌後面係冇位置放入警棍...咁俾支短警棍做乜?

右手方面,同樣可以伸長來拿警槍....

但右腿位置係唔可以打開蓋,警槍唔可以放入去...又係多餘...
再加上在機體設定上,AVS-98只係一部試驗機,根本無手槍及警棍,而CM'S就附送埋...究竟係想玩具多D元化丫,定係無參考資料呢...?

雖然有唔少流弊,但在活動方面都算唔錯...先做些熱身運動吧...

壓腿...

彭丹...

Sit Up...

招牌動作都算唔錯...

腳掌可動性很高...而唔顯眼嘅位置都有組件...

想再睇多d...請留意下一集啦

雨之慘劇

AVS-98 Economy初次登場在電視版第31集~雨之慘劇
在機械人展覽會初次展出AVS-98 Economy

由於想測試這部廉價機嘅性能,遊馬就嘗試開動它..

而此時太田睇唔過眼,就打算上前阻止...

同一時間,一部不明來歷嘅貨車出現...

更突然出現一隻手向太田攻擊...

原來係鷹頭獅...

遊馬就打算用AVS-98 Economy協助太田...

此時...太田已被擊倒....

但面對強勁的鷹頭獅,似乎只係以卵擊石...

太田並未放棄...打算開槍還擊...

鷹頭獅初次露面,就顯示出強勁威力...廉價機及太田雙雙被擊倒...

"雨之慘劇" 可以話係機動警察嘅戲玉開始,有興趣嘅朋友,可以到呢度>>重溫
:71: cool
頭像被屏蔽

好懷念彭丹:shy:

呢隻睇落手工好過Peace Maker喎!
this is a good post! why no replies gei?
no patlabor fans here? give you thumbs up!!!!!
好鍾意佢隻橙色, 如果D-STYLE都出埋就好啦~~

我記得好似呢次打輸左之後就話證明ECONOMY做唔到巡邏機械人
Fans 報到:love:

而家 J2 又有得睇返:D

不過,呢隻太膠…個價錢如果平 d 都會入:he:
Great sharing :71:

你不如在市場台問,唔係會移 post 的…
你不如在市場台問,唔係會移 post 的…
乳豬仔 發表於 18-3-2011 02:45 PM

Thanks,已自行刪帖,也請你把Quote刪除好嗎?
Good post!!! 支持支持!!!!:71:
good pic and good report~
多謝分享
的而且確,要買CM'S 嘅M.A.S系列,需要好大決心,最好就係死士...
等左一年有多,我最終都買了這盒機 ...
verywai 發表於 18-3-2011 02:07 AM

what a 死士 :$