Toysdaily 玩具日報

16樓訂DX海王 17-10-08 580行貨變大陸貨,我真係唔知自己一早去訂為咩囉

我有貨都冇時間攞同玩...:oh:
講真,真係唔明點解仲有咁多人去訂神話,
佢最初show出來 海皇 DX版 $58x ,俾你訂左都無用,
(只係為左吸引你D人去落訂,俾D免息現金給佢周轉)
到來貨時,
1. 如果多貨,通街都有時,佢會照訂價$58X 賣俾你,
   不過經驗所知,到時分分鐘出面好多地方唔洗$58X.
2. 如果少貨, 佢多數話你訂的是什麼....船貨,今次日版貨來貨少俾唔到你,
   一係叫你等下批貨,不過等襯都要一至兩個月 或以上,
   一係問你要唔要補錢買其他版本的神話,例如: 行版,亞洲版.......!
   不過價錢會係外邊的炒價一樣!
最後米又係買現貨!
幾得當年第一次去訂人馬, (當時下午0430PM,只有我和店主在鋪)
取貨時又話來貨貴左,又話要補番$20先可取貨,
我當然Say No 啦,
講多兩講, 一見到有其他客人來取人馬神話,店主立即照原先訂價俾貨我,打發我走,
可想而知, 呢間店鋪的誠信真係一流,
我之後都無再係佢到訂野!

16/F信唔過的

頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
原帖由 好過去搶 於 2-10-2008 11:33 AM 發表
講真,真係唔明點解仲有咁多人去訂神話,
佢最初show出來 海皇 DX版 $58x ,俾你訂左都無用,
(只係為左吸引你D人去落訂,俾D免息現金給佢周轉)
到來貨時,
1. 如果多貨,通街都有時,佢會照訂價$58X 賣俾你,
   不過經 ...

我就同 jack 一齊訂o既 , 好彩用原訂價拎貨 ...5*)
但係 , 我上去之前都驚佢有古惑 !
所以上定消費者委員會個 website 睇定 d 法例及相關權益
先敢出門口:DD
原帖由 華偉度諾艾德嘉 於 2-10-2008 01:43 PM 發表

我就同 jack 一齊訂o既 , 好彩用原訂價拎貨 ...5*)
但係 , 我上去之前都驚佢有古惑 !
所以上定消費者委員會個 website 睇定 d 法例及相關權益
先敢出門口:DD

冇用的...:oh:
哈哈,各位大大訂隻神話都要做足功課喔!!
:70: :70:
today i go to 16/F.................
no DX also...........
the sales tell me maybe some days later.............................
其實果次 ling 到神話可能因為我地人多 ~
我一個人 ling 咋 , 但後面 d fd 一個個都兇神惡殺咁o既樣 !
可能要咁樣 , 佢先唔夠膽玩野 !:DD

jack 上次買神聖衣星矢你都明架啦 ,
下次我地 call 10幾人出黎陪你 1 個上去 ling 神話
如果佢 + 你錢 , or 唔比你 , 我地就係去果度睇野睇到佢收鋪:DD
10幾人企係 16/f 果位睇野 , 唔郁 . 唔知會點 ~

1 分鐘同時多人問個店員野 , 幾多錢呀 , 幾多錢呀 !!
上星期5晚我又上去問佢地有貨未
佢地話下星期3or4會有
我聽晚放工再上
希望佢地有貨俾啦:o :o
原帖由 聖鬥士JACK 於 7-10-2008 09:55 PM 發表
我聽晚放工再上
:o :o
原帖由 聖鬥士JACK 於 7-10-2008 09:55 PM 發表
我聽晚放工再上

祝君好運

點解港版相比之前甘小貨?

:59:
原帖由 wtangxp 於 7-10-2008 10:34 PM 發表
:59:

唔係少貨,街都好多
係佢地不停收訂,明知訂唔夠貨又唔早D cut單