Toysdaily 玩具日報

樓主: ultimatekuuga

龍珠集中區 - 大家分享o下

原文章由 kelvinleewh 於 24-6-2007 04:58 PM 發表
大家好
本人一向冇儲開龍珠公仔
最近再睇龍珠z既dvd後
好想開始儲龍珠公仔
但係唔知重何入手
我已經睇左好多大家post出黎既相
但係太多款式,令我好混亂
請問可唔可以簡單地列出有咩牌子出d咩系列既公仔呀? ...

建議你先入呢個系列~~
有興趣可以去望望..
http://hk.myblog.yahoo.com/lunto315/article?mid=142&fid=16

toysbear 兄d圖就係呢個系列喇~

[ 本文章最後由 麟 於 24-6-2007 05:55 PM 編輯 ]
THANKS 麟兄
瀏覽過你既blog
好正
依家好想即刻去買hg1-13series
請問邊度有得買齊或買到大部份?
會唔會買到假貨?
最高一隻(係咪斯路最高?)有幾高? 因為想知我d display box放唔放得落.
原文章由 kelvinleewh 於 24-6-2007 06:18 PM 發表
THANKS 麟兄
瀏覽過你既blog
好正
依家好想即刻去買hg1-13series
請問邊度有得買齊或買到大部份?
會唔會買到假貨?
最高一隻(係咪斯路最高?)有幾高? 因為想知我d display box放唔放得落.

kakaaaa..真係比你考起~
幫你 度左..斯路有約11cm高~
最高原來係 裝子連戰車~大約 12.5cm 因為車下面有支架~
{part1果 3隻最高}

假貨好似見過有散裝幾隻..如果係一set set 咁買會穩陣一d~
至於邊到齊..可能要響 yahoo bid..

或者其他大大答到你~~:shy:

[ 本文章最後由 麟 於 24-6-2007 06:35 PM 編輯 ]
thanks again 麟兄
上yahoo bid, 價錢好參差.
唔知麟兄知唔知依家每個series既合理價錢大約係幾多呢?
同埋出店舖買,應該幫襯邊間好呢? 邊間會齊d呢?
原文章由 kelvinleewh 於 24-6-2007 06:39 PM 發表
thanks again 麟兄
上yahoo bid, 價錢好參差.
唔知麟兄知唔知依家每個series既合理價錢大約係幾多呢?
同埋出店舖買,應該幫襯邊間好呢? 邊間會齊d呢?

sorry呀..真係唔清楚..呢set野出一套我就買一套..正價約$6x-$8x 一set
如果追番..有幾套可能都要比人炒高少少喇.....
thanks
咁每次一出,你去邊度買架?
仲有,hg既情景series出左幾多個series?
原文章由 kelvinleewh 於 24-6-2007 06:57 PM 發表
thanks
咁每次一出,你去邊度買架?
仲有,hg既情景series出左幾多個series?

基本上一出果時~周圍都差唔多價lu..我都係旺角[冇一定邊間]同淘大[近近地的話]~
情景就要問下其他大大..我主要儲hg 蛋同超造型魂多~
:shy:
唔怕講你知~如果你而家想買返哂1-13
起碼要預2000大元..............
有幾part已經炒到200/以上.......
點解我知.....因為我都同你一樣想儲返.........
好痛苦.....=.=|||
哈哈,kingkong兄
其實會唔會有幾part係斷晒市,冇店舖賣架?
同埋去邊度買會齊d呀?
原文章由 kelvinleewh 於 24-6-2007 07:56 PM 發表
哈哈,kingkong兄
其實會唔會有幾part係斷晒市,冇店舖賣架?
同埋去邊度買會齊d呀?

睇實「也烏」啦....街舖肯定已經有d無得賣....
基本上市面肯定有的只有11同13同gt
你要搵1-10同12...
都要上yahoo bid多架喇......
而且最平都要一條魚一套.......
就算俾你好彩0係市面見到1-10,12,價錢都應該唔會平得過去yahoo bid......
順帶一提..最貴係part6...yahoo見450一套......
以扭蛋黎講...都算係天價.......=.=
thanks edc
想問下其實每一part,係咪都係得散裝(扭蛋),而唔會出盒裝架?
原文章由 kelvinleewh 於 24-6-2007 08:01 PM 發表
thanks edc
想問下其實每一part,係咪都係得散裝(扭蛋),而唔會出盒裝架?

係,而且暫時都好似無復刻....:shy:
thanks
請問知唔知每一part依家大約賣幾錢先算合理呀?
同埋hg既product係邊度製造架?
原文章由 kelvinleewh 於 24-6-2007 08:15 PM 發表
thanks
請問知唔知每一part依家大約賣幾錢先算合理呀?
同埋hg既product係邊度製造架?

而家差不多所有上色玩具都係大陸做,「世界工廠」:!.....我都係一出就買,所以唔知市價.....:)