Toysdaily 玩具日報

獨個支撐太久....真係好想訴下苦,可能有d長

唔好怪我推番個post上黎...
因為我都有類似問題
o係大學入面埋唔到堆...成日覺得d人好似唔鍾意我...
無曬自信心...
我可以點樣擺脫呢種想法??
自問我個人係無大問題 係被動d
唔知點解搞成甘...
我想o係下學期可以埋番堆...過d正常的生活...!!
原帖由 ustudent 於 21-12-2008 15:08 發表
唔好怪我推番個post上黎...
因為我都有類似問題
o係大學入面埋唔到堆...成日覺得d人好似唔鍾意我...
無曬自信心...
我可以點樣擺脫呢種想法??
自問我個人係無大問題 係被動d
唔知點解搞成甘...
我想o係下學期 ...

:67: 順其自然吧!其實係咪一定要埋堆先代表開心同多朋友呢?我自已就經常唔埋堆,但我行我素既我都一樣會識到朋友,我覺得最大問題就係你唔好成日標簽左自已係另類................................:44:

:!

好 多謝你的支持同提醒! 我會有番d信心..

原帖由 Endless 於 18-8-2008 11:09 PM 發表

現在進行式......
月尾見飛行服務隊......

飛行服務隊不適合內向的人

做下義就ok
原帖由 ustudent 於 21-12-2008 22:27 發表

:67: 其實只要有共同話題,好快就可以有傾有講架喇
原帖由 ustudent 於 21-12-2008 09:27 AM 發表

仲有記住唔好好似樓主咁, o係呢個post度有咁多人開聲幫佢, 但係佢本人之後就無再出現過!!
有人對你好, 有人幫你就要珍惜, 咁先會交到好朋友, 唔好好似樓主咁打完齋唔要和尚!!:53:

原帖由 Devil_Fudou 於 22-12-2008 07:41 AM 發表

仲有記住唔好好似樓主咁, o係呢個post度有咁多人開聲幫佢, 但係佢本人之後就無再出現過!!
有人對你好, 有人幫你就要珍惜, 咁先會交到好朋友, 唔好好似樓主咁打完齋唔要和尚!!:53:

:34: 算啦…咁咪知樓主點解要攪到出post羅~
原帖由 Devil_Fudou 於 22-12-2008 03:39 PM 發表

黑心d講句, 真係抵佢無朋友:53:

:38: 只係網上既待人接物,已經咁…真係打隻字都懶…
算,打落水x非小弟風格,呢腳最後,係咁。
原帖由 Devil_Fudou 於 22-12-2008 07:41 AM 發表

其實我有時會入番閒聊區既
只係有時候我睇番我個TOPIC咁負面
我就唔想推番上黎啦
呢個香港已經夠哂負面
但咁ARM 有位大大推左

咁都講下近況吧.....

8,9月幾個陣有個FRIEND咁ARM 有性趣打網球
咁我就重拾番呢項興趣, 以前打過下咁, 而家都唔記得哂
都無所謂既, 而家俾錢報班. (可惜的是大半都係C9, 唔通而家無女仔做運動的)

同埋都睇梗邊度學結他好
等第時響公司ON 8+1 一個個陣都可以自娛

返工一樣咁頹, 一個長期同事都冇, 人家做一年可以學到唔少野, 我一年就得個坐字, 打電話, 打EMAIL 搵下料咁, 諗起同做懲教無分別, 可能仲差
D鬼佬好似驚你有毛咁, 叫你做野又無PROVIDE D 料俾你, 好勒到做完, 等佢UP 頭, 又咩聲氣都無, 根住重要話番你吞POP.:31:  
有諗過放棄, 社交機會又無, 如果唔係[咩]左學廢個十幾萬, 我一定唔會做, 假又少, 最BASIC既褔利, 而家積極搵工中.

飛行服務隊, 視力測試個度話我FAIL左, 我諗應該TEST 色盲出左事, 個度有十張, 有一張我不太肯定
最唔甘心的是竟然俾個四眼佬肥我, 仲要無講咩原因就踢我走
黎梗好似有, 我對我自己最有信心係我對眼, 一定會試多次, 要再問清楚

早兩日性旦都幾充實
打波, 約幾班人睇左戲, 拍起左D三國傳咁, 聚會中人人生活都好精彩咁
有個中五女同學而家同男朋友同居俾左首期響TUEN MUN 買左樓, 睇黎就快結婚
有人繼承自已家地產公司做老板
有人依然同女朋友打風打唔甩
有人咩都唔駛理去左澳洲流浪
有幾個FRI好有錢咁走左去外國讀書
咁多人好似得我一個咁黑仔, 讀D唔鐘意既書, 做D唔鐘意既野

雖然我諗起我呀媽話各有前因莫羨人, 但點都係有D羨慕.

感情方面
睇到人地D情呂, 都一樣好眼紅呢, 過多兩日就新一年, 新一年一定要有個女朋友
聖誕中學同學聚會都叫我放膽D, 我想我大概要做D野打破AT力場

原帖由 Endless 於 30-12-2008 02:23 AM 發表

其實我有時會入番閒聊區既
只係有時候我睇番我個TOPIC咁負面
我就唔想推番上黎啦
呢個香港已經夠哂負面
但咁ARM 有位大大推左

咁都講下近況吧.....

8,9月幾個陣有個FRIEND咁ARM 有性趣打網球
咁我就重 ...

嗯~ 首先, 就算你之前有咩理由無再去回呢個topic都好
其他人, 包括我, 係唔會知架, 我地只會見到你"打完齋唔要和尚"
就係呢一點就已經有機會令到你失去好多朋友, 你自己要好好留意
要多d企o係對方既方向睇野, 先會得到別人既歡迎架

人地點幸福點風光, 你跟本就無需要去在意
"讀D唔鐘意既書, 做D唔鐘意既野", 相信呢個世界有80%既人都係咁架啦~!!
你咁就覺得自己好黑仔咩~?? 呢個世界, 甚至只係香港, 都有大把人黑過你, 有大把人慘過你
其實你一d都唔算慘, 有電腦上網, 有錢買玩具! 有d人甚至連3餐同居住都成問題呀~~
o係果d人眼中, 都一樣覺得你好幸福, 覺得你好好彩架喎~~
所以點解你要覺得自己係黑仔果個呢?? 大把人黑過你啦~~~
感情方面又係~ 有咩好眼紅喎~ 大把人單身啦~~ 包括我...

所以其實重點都係果句, 唔好睇得咁灰啦~~~
慘過你既, 黑過你既, 大有人在!!
只要你每件事都盡量向好果方面去諗, 你就會發覺你所行既路會越黎越易行
繼續加油吧~
endless同我一齊加油呀!!
你不用怕呀, 我facebook得果30幾個friend炸. 由細到大都俾人排. 我俾你重負面啦. 但係日子都係咁過, 點解唔將d開心的時間拉長呢, 一個人都有一個人的開心啦. 一個人咪自己出下街, 又不用就人. 一個人食飯又可以專心d咁食野. 挑高達街機你重勁過我, 我唔識打的. 你比我好好多. 積極d啦.
呀係呀, 你想一想嗚門之前都無什麼朋友的, 現在有超多朋友, 學下嗚門啦.
路過的~
自問條件唔會好過你, 傾得埋o既朋友都係得幾個,
朋友呢家係好易有又得, 一世都冇又得, 視乎你點睇, 幫得人多, 自然有人當你係朋友,
驚比人當水魚咩? 都係視乎你點睇, 做人o既野唔好怕蝕底~ (當然又唔係叫你派錢咁傻仔)~
再講我冇讀過大學, 大學o既生活係點都只係聽人講~ 你已經經歷多過我啦~
樣貌我冇見過你, 冇得比, 但我唔會係瀟灑有型果堆啦, 不過依然有人垂青, 老實講, 幾個估佢一世孤令令o既朋友都有男女朋友甚至結埋婚~(我自己覺得咁諗人好衰, 不過身邊朋友都同我一樣咁諗), 好多野你估唔到架, 希望在明天嘛, 你下下諗到咁負面, 你話丫, 你見到個咁消極o既人你點幫佢丫~
最後一句, 改變唔到人就改變自己~ work 架, 爭在你做唔做架咋~
原帖由 機械人 於 6-1-2009 02:30 發表
呀係呀, 你想一想嗚門之前都無什麼朋友的, 現在有超多朋友, 學下嗚門啦.

堅持自己既忍道!
正如丙叔所言,做人要搵返自己,知道自己想做乜