Toysdaily 玩具日報

查看: 84650|回復: 55

[玩具攝影] 舊模型一玩~1比12機甲創世紀電單車模型--STICK in p1, 耶路 in P3.

初來報到, 多多指教....今次想分享的第一件作品是前幾個月屋企抄番呢隻N年前 1/12機甲創世紀電單車變身模型,決心試一下用1/10 hyper hero的支架作修改, 會否型的又正的..原來版本,完成後還是比較B,但畢竟是80年代PRODUCT, 無可厚非的呢

制作過程:

完成後, 雖然還是大人坐細路電單車, 但基本都算完成一隻理想的形態(我覺得)。。

唯一死症是仍然是大人坐細路電單車,都係唔好坐算了。

人形,幾靚仔架∼∼

電單車形態,但83年的figure, design真的一般,唔夠實淨,其實這裡做了佷多功夫才能做得比較穩陣

當然,玩呢隻野,最最最主要是玩合体。合体開始∼∼

合体完成,整個過程約三分鐘度∼∼

用了新支架,整個figure 出來型態真的“型“左好多好多。十分滿意呢∼∼

正面。

背面。

來個CLOSE UP先。希望大家也喜歡啦∼

比例圖,左圖為MG 1/100 Gundam RX78-2 約18CM 高∼∼

:what: 點解我個 感覺係 ... 你 d 隻 好過 cm's 同 megahouse 出果 d 既呢 ~~~~~~~~~
利害呀!:71:
正到無"道友"
真係好靚!:71:
頭像被屏蔽
原帖由 Vince 於 14-8-2008 02:29 PM 發表
:what: 點解我個 感覺係 ... 你 d 隻 好過 cm's 同 megahouse 出果 d 既呢 ~~~~~~~~~

x2
原帖由 Macross. 於 14-8-2008 02:38 PM 發表

x2

X3! 絕對靚過Cm同Mh!
謝謝各位讚賞, 我覺得MEGAHOUSE那隻人型比例真係有點怪..而且我覺得重幾貴..我現在呢隻模型約HKD220度, 加個我上次特價買 1/10 HYPER HERO FIGURE都是HKD150.. 但就用左成個月慢慢搞呢...現在搞緊"耶路" 希望呢個月內能見街分享給大家睇~~~:43:
好好既手工, :love: 好正, 隻高達d陰影都好靚
夠曬大隻~! :71:

回覆 8# 的文章

謝謝..而講開隻高達, 其實呢隻MG高達係用左"一年戰爭版+ 狂四郎版"混出來的高達..而不現在的VER2.0呢~~
原帖由 eyiulll 於 14-8-2008 02:48 PM 發表
謝謝各位讚賞, 我覺得MEGAHOUSE那隻人型比例真係有點怪..而且我覺得重幾貴..我現在呢隻模型約HKD220度, 加個我上次特價買 1/10 HYPER HERO FIGURE都是HKD150.. 但就用左成個月慢慢搞呢...現在搞緊"耶路" 希望呢個月內 ...

:(  ... eyiull 兄 ... 在 主版 請小講 價錢/市場價值 ... 因為我們想大家多點留意/分享 玩具的樂趣 ...
d 隻如果好似大大你咁有心機搞 真係 超級正 ... 期待大大 既 "耶路" ...

我又厄一下 人氣先 (搶客)
高手 :71:

回覆 11# 的文章

明白版主....SORRY, 以後會注意.....只係有人讚, 突然飄飄然所以亂講野....:80:
樓主整得好靓! 果然係高手高手高高手!:43:

係呢! 支爽身粉有咩用?

隱約見到後面個櫃有吉姆, 藍老虎...及一大堆蛋, 可以分享下嗎?