Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 舊模型一玩~1比12機甲創世紀電單車模型--STICK in p1, 耶路 in P3.

:handshake: :71:
舊品正過新出:58:
GOOD..........你呢隻堅正.......想買你嗰隻多啲......:shy: :shy:
大大既功力真係勁 :71:
原帖由 eyiulll 於 14-8-2008 03:29 PM 發表

水口�分件都是麻麻地是真的...所以都花比較長時間,而我現在整緊隻耶路,我盡量影底制作過程,遲點分享∼∼ :love:

謝謝大大:77: , 除咗改件之外,補畢地上油都係好重要的step,真係要影多D相及多註釋, 睇完你呢篇報道之後,己經好想攞返盒模型出哩砌,不過再等一等你篇耶魯出街之後先搞! 

終於完成耶路車車,當然配合埋1/10 HYPER HERO FIGURE進行改裝∼出來效果當然唔錯∼多謝欣賞∼但本身諗住出埋制作過程,但原來寫制作過程不容易,及因為耶路人形已本身制作了才開始拍照,所以現在諗緊點做案件重演,希望這幾天制作篇能出台∼:45:車車與人形∼

耶路雖然係“那“型歌手,但耶路的眼神真的帶點“憂怨“

電單車型態,但耶路這隻籃色真係比較難溝∼

耶路車 AND STICK 車∼

STICK and Yellow

YELLOW and STICK, 但YELLOW條眉有點怪,但油左幾次發現模型本身條眉真係一邊有彎,一邊冇彎架∼

出擊前準備∼∼

YELLOW 機合身,真係型爆∼:66:

背面圖∼雖然係八十年代的PRODUCT, 但真係唔輸蝕過現在的FIGURE~~

今日好熱,吸下的新鮮空氣先∼:54:

STICK AND YELLOW 機

ATTACK~~~~~~:blame:

:blame::blame::blame:

very good!:77:
個頭係舊版模型的嗎?
D甲鬆唔鬆呢 ?
1/10 HYPER HERO FIGURE 咩黎架﹐

我有一盒模型﹐想學你咁整 .....................
原帖由 redbean 於 17-8-2008 04:21 PM 發表 very good!:77: 個頭係舊版模型的嗎?D甲鬆唔鬆呢 ?
除左的手手腳腳外,其他都係模型原版,所以個樣都OK架。但的D甲合身左就好的。電單車型態就比較鬆,但一向我好怕能變型的模型,因為每次變一次身都心驚贍跳∼∼:60:
原帖由 ywwong 於 17-8-2008 04:53 PM 發表 1/10 HYPER HERO FIGURE 咩黎架﹐我有一盒模型﹐想學你咁整 .....................

1�10 HYPER HERO FIGURE 是一系列的人形公仔。如圖下是其中兩款,我主要用係的手手腳腳∼∼

歎為觀止...:52:
砌模型與攝影技術同樣高超。
隻yellow正到可以俾金牌~! :71:
原帖由 聖鬥士紫龍 於 17-8-2008 23:49 發表
隻yellow正到可以俾金牌~! :71:

not just medal, his work breaks world record!:71:
呢個日本仔改既學研機甲創世紀我覺得真係超靚

http://wildcats.pupui.jp/mt/archives/2007/04/post_202.html